Тернопільським зайцям буде непереливки

КП «Тернопільміськелетротранс» через невірні підрахунки недоотримує за рік 3-4 млн. грн. субвенцій.

«На цей рік нам передбачили 7,5 млн. грн. субвенцій, тоді як насправді тролейбусний парк перевозить значно більше пільговиків. Всього КП «Тернопільміськелектротранс» мало би отримати 12 млн. грн.», – каже начальник міського управління транспорті Ігор Мединський.

Він додав, що за 5 років Тернопіль недоотримає 20 млн. грн., а це – 10 нових тролейбусів.

Аби виправити ситуацію у місті й вирішили впровадити автоматизована систему проїзду та обліку пасажирів у громадському транспорті.

«Вона дасть можливість чітко обліковувати всіх пільговиків, а відтак отримувати з держбюджету справедливу суму відшкодувань за перевезення пасажирів», – каже Ігор Мединський.

Цікаво, що за 10 місяців цього року тролейбусами в Тернополі було перевезено 15,5 млн. пасажирів. З них оплачували проїзд 6,4 млн., решта – пільговики.

Як ми уже повідомляли, минулого тижня депутати міської ради затвердили програму переведення громадського транспорту на автоматизовану систему проїзду та обліку пасажирів.  Почнуть запроваджувати систему у тролейбусах.

Біля усіх входів буде розміщено апарати, які зчитуватимуть спеціальні карточки, що подаватимуть на зупинках. Пільговики такі картки отримуватимуть безкоштовно в управлінні соцзахисту.

Обладнання такою системою тролейбусів міста обійдеться у 22,7 млн. грн.

Втілити проект у Тернополі заплановано до липня 2013 року, – пише 0352.com.ua.

 

-1 thoughts on “Тернопільським зайцям буде непереливки

  • 08:09 | 20.12.2011 о 08:09
    Permalink

    це зекономить на зарплатах кондукторів. а потім можна говорити, що і прибуток буде давати

Коментарі вимкнені.