Тернополян будуть привчати до здорового способу життя

24 березня 2011 року відбулося засідання обласної федерації вільної боротьби під головуванням міського голови Сергія Надал. Учасники федерації обговорили існуючі проблеми та затвердили план роботи на 2011 рік.

У планах федерації передбачено ряд заходів, зокрема проведення турніру з вільної боротьби імені Героя України Степана Бандери, міжнародного юнацького турніру з вільної боротьби імені Богдана Сцібайла, інших спортивно-масових заходів.

Крім того, присутні представники федерації з районів Тернополя прозвітували про свою роботу та обговорили проблеми спорту. Основною проблемою є значене недофінансування галузі спорту державою. В свою чергу міський голова Сергій Надал зазначив:

“Формуючи бюджет міста Тернополя на 2011 рік пріоритетами ми визначили підтримку соціально-культурної сфери. На утримання фізичної культури і спорту в бюджеті передбачено 11,3 млн. грн. Виділені кошти за розрахунками Міністерства фінансів склали всього – 3,2 млн. грн., які не забезпечують в повному обсязі навіть виплату заробітної плати, не говорячи вже про оплату за енергоносії та інші видатки.

Доведена цифра МФУ забезпечує утримання лише однієї спортивної школи із загальною кількістю 628 дітей. На даний час у Тернополі є 6 діючих дитячо-юнацьких спортивних шкіл з кількістю учнів 3295 дітей. Тому міська рада збільшила видатки на фізичну культуру і спорт за рахунок доходів, що не враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів і спрямувала на галузь – 5,8 млн. грн. з міського бюджету.

Крім того, на утримання спортивних шкіл спрямовано і додаткову дотацію в сумі – 1,4 млн. грн.”

Коментарі вимкнені.