Мешканці Тернополя переведуть годинники – бо так робить Європа

Незважаючи на те що тема часу, за яким слід жити країні, активно обговорювалася майже два місяці, і депутати встигли спочатку скасувати переведення стрілок, а через місяць повернути його, схоже, питання ще не закрите.

Нагадаємо, 18 жовтня в Раді прийняли проект постанови спікера Володимира Литвина «Про визнання таким, що втратив чинність, постанови Верховної Ради України «Про зміну порядку обчислення часу на території України». У результаті ми перейшли на зимовий час в останню неділю жовтня, а Кабміну було доручено в місячний термін врегулювати з залученням експертів всі нюанси справи, у тому числі вирішити, чи доцільно переходити на літній час в 2012 році.

Зараз повернення до «переводного» режиму лобіює Міністерство надзвичайних ситуацій:

«На моє особисте переконання, нам потрібно бути синхронними з Європою – Україна ж іде в Євросоюз, і якщо Європа переводить у березні стрілки, то і нам слід це зробити», – йдеться в зверненні глави відомства Віктора Балоги на сайті МНС. За його словами, міністерство внесе свої пропозиції для відповідного законопроекту.

Первісну ідею зменшити кількість стресів для українців перекрутили до неподобства, вважає автор одного з «тимчасових» законопроектів регіонал Вадим Колесніченко, про їх здоров’я вже не думають, а намагаються витягти політичні вигоди.

«Остаточні пропозиції в своєму законопроекті внесе Кабмін і, сподіваюся, парламент прислухається до думки вчених і буде прийнято науково-обгрунтоване рішення, а не захищені інтереси окремих угрупувань», – говорить де путат.

-1 thoughts on “Мешканці Тернополя переведуть годинники – бо так робить Європа

  • 01:46 | 17.11.2011 о 01:46
    Permalink

    Рано или поздно переход на зимнее время будет отменён, потому что он противоречит здравому смыслу. Украина должна жить по тому же времени, по которому живёт Минск и Калининград. Не выдерживает никакой критики и двухчасовая “прорва” с соседними российскими областями: восточноукраинские области уже начали испытывать все “прелести” этой разницы, что отражается как на гуманитарных связях в приграничных областях, так и на расписаниях пассажирских поездов. А основная часть гуманитарных связей Украины приходится на страны СНГ, а не на страны ЕС. К последним у Украины есть бизнес-интерес, а разница во времени ему не помеха.

Коментарі вимкнені.