Тернополянам, котрі відвідають чемпіонати Євро-2012 доведеться обійтись без цигарок

Завтра – Міжнародний день відмови від куріння. Цей день світ відзначає щорічно кожного третього четверга листопада. Він був започаткований Американським онкологічним товариством у 1977 році.

Одна з цілей його проведення – залучення людей в боротьбу проти куріння, інформування суспільства про згубний вплив тютюну на здоров`я, сприяти зниженню поширеності тютюнової залежності.Сьогодні у світі налічується понад 1,3 млрд курців. Згідно з прогнозами, до 2025 року їх буде на 400 млн більше. Найбільша їх кількість в Китаї, Росії та США. Україна в цьому списку знаходиться на сьомому місці з кінця серед 132 країн світу.

Близько 90% смертей у світі стається від раку легенів, хронічного бронхіту і захворювань серця.

На нашій планеті кожні 6 секунд хтось помирає від захворювань, пов’язаних із курінням. Щорічно через це гине майже 5 млн осіб. До 2020 року цей рівень може підвищитися до однієї людини за три секунди.

В Україні внаслідок куріння кожного року помирає 120-140 тис. осіб.

Експерти стверджують, що в найближчому майбутньому здоров’я населення залежатиме від інтенсивності відмови від куріння. Саме цей чинник допоможе продовжити тривалість життя і вберегти людей від численних хвороб.

З цього приводу міністр охорони здоров’я України О. Аніщенко зауважив, що «споживання тютюну є великою трагедією» для медиків і «причиною серйозних втрат для економічної продуктивності». Тому ЄВРО-2012 буде повністю вільним від куріння, що допоможе донести до більшості – «з тютюном ми всі у програші».

Коментарі вимкнені.