В Тернополі описують майно за борги

«Доброго дня. Державна виконавча служба», – такі візити чекають на тернополян, які не оплачують вчасно за комунальні послуги. Вже протягом двох тижнів представники Державної виконавчої служби міста обходять помешкання боржників і безпосередньо зачитують їм рішення суду.

Одному щ боржників держвиконавець зачитав: «На виконанні у Другому відділі Державної виконавчої служби знаходиться виконавчий лист №2/69/42 від 27.11.2008 року про стягнення в користь КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» заборгованості за спожиту теплову енергію та гарячу воду в розмірі 5 тисяч 251 гривні 68 копійок та понесені судові витрати в розмірі 30 гривень».

Після цього в боржників є два варіанти: сплатити весь борг або позбутися власного майна на цю суму. Описувати майно та вилучати його виконавча служба має право відразу після оприлюднення рішення суду. Який інвентар оцінювати та забирати, виконавці вирішують самостійно.

Юрій Коваль, начальник Другого відділу ДВС Тернопільського міського управління юстиції: «Перш за все, державний виконавець при зверненні стягнення на майно сам особисто визначає, на яке майно він звертає стягнення. Загалом це бувають предмети побутового вжитку. Якщо боржник володіє нерухомим майном, описується це ж саме нерухоме майно. Це передбачено Законом України про виконавче впровадження».

До мешканця будинку за адресою Куліша, 1, представник виконавчої служби приходила неодноразово. Проте чоловік не тільки відмовлявся її слухати, а й силоміць випихав за двері. Після останнього візиту виконавців разом зі знімальною групою нашого телеканалу боржник відразу оплатив усю суму боргу.

Ірина Кравчук, головний державний виконавець Другого відділу ДВС Тернопільського міського управління юстиції: «При неодноразових виходах він чинив перешкоди, виштовхував із квартири. Він по-хамськи відносився, висловлювався нецензурними словами. В такому випадку сьогодні, при наявності телебачення, понятих та інших державних виконавців, він, напевно осягнувши те, що він боржник, – сплатив нам борг».

Якщо боржник застосовує до держвиконавця фізичну силу, останній може покликати на допомогу правоохоронні органи. Таке ж право виконавець має і в разі відмови впускати його в помешкання.

Як розповідають у виконавчій службі Тернополя, після таких візитів колишні боржники регулярніше сплачують за комунальні послуги. Більша частина з них навіть робить це своєчасно,  – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.