Тернополянка одна з найкращих євро-блогерів року

18-21 серпня в Криму проходив Літній табір Євроклубів-2011, який став підсумковим заходом цьогорічного проекту Представництва ЄС в Україні на підтримку Євроклубів.

Зокрема, на літньому таборі Євроклубів було підбито підсумки конкурсу на кращого блогера, що з лютого проводився на блозі “Євроклуби в Україні” (ukraineuroclubs.blogspot.com).

Фіналістами конкурсу виявились: Юлія Кучевська, м. Кременчук, активістка Євроклубу КДПУ, Мирослава Харчук, м. Тернопіль, опікун Євроклубу “Дружба”, та Оксана Штих, м. Харків, опікун Євроклубу “EuroMix”.

Простий підрахунок кількості публікацій на блозі виводив на перше місце Оксану Штих, яка, крім повідомлень про активну діяльність свого молодого Євроклубу, надсилала багато цікавих оголошень про конкурси, проекти, заходи, в яких могли брати участь Євроклуби. Загалом Оксана опублікувала 17 постів.

Однак, на блозі діяла система “зірочок”, які додатково нараховувались за творчі публікації, такі, що містили методичні розробки, або викликали великий інтерес читачів блогу. З результатом в 20 зірочок на першу позицію виходила Мирослава Харчук, яка писала пости практично в усіх категоріях.

Тим не менш, під час табору нарада найбільш активних Євроклубів вирішила заохотити творчу самодіяльність членів Євроклубів, підтримати командний дух, що притаманний успішним Євроклубам, і відзначити досягнення Юлії Кучевської, яка надіслала на блог найбільше творчих статей, що стверджували європейські цінності, і разом з командою свого Євроклубу отримала 23 зірочки.

Після обговорення і демократичного голосування представники Євроклубів-переможців отримали цінні призи від проекту ЄС, в т.ч. ноутбук, фотоапарат та диктофон – що мають в подальшому допомагати в щоденній роботі євроклубів, в т.ч. поширювати інформацію про Євроклуби та стверджувати європейські цінності в Україні.

Заохочувальний приз – набір для ноутбуку – отримала Олена Арутюнян, м. Кіровоград, Євроклуб “Надія” КЦДЮТ. Значну кількість балів у конкурсі також отримали: Маргарита Калюжна, м. Кіровоград, НУО “Наш дім” та Вікторія Шапран, м. Олександрія, Євроклуб “Світоч” – Євроклуби України щиро вдячні їм за вагомий внесок в розвиток спільного інформаційного простору.

Попри завершення цьогорічного проекту ЄС та конкурсу блогерів, Євроклуби запрошуються продовжувати активно інформувати про свою діяльність, ставати співавторами основного блогу Євроклубів України, та майбутнього англомовного блогу, а також розвивати онлайн-ресурси власних Євроклубів. Ваші матеріали запрошуємо надсилати на е-пошту: euroclub.org.ua@gmail.com.

* * *

Довідково: Літній табір Євроклубів, що проходив 18-21 серпня 2011 року в с. Ходжа Сала Бахчисарайського району АР Крим, став заключною подією в рамках проекту Європейського Союзу “Підтримка Євроклубів в Україні у 2011 році”. Проект за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні виконувала Всеукраїнська громадська організація “Українська асоціація європейських студій”. Участь в таборі взяли 30 учасників та опікунів Євроклубів з 14 областей України, Золтан Салаї, керівник відділу політики, преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні, представники освітянської громадськості. Серед досягнень табору – еко-похід на г. Мангуп, рішення про започаткування англомовного блогу учасників Євроклубів, плани мережевої співпраці.

 

Коментарі вимкнені.