Тернополяни, і не тільки, заграють у футбол

Розвиток молоді через футбол – cаме такою є мета нового проекту, який охопить щонайменше 40 000 молодих людей по всій Україні. У ході проекту молодь навчатиметься грі у футбол та, водночас, здоровому способу життя, відповідальності та самоповазі.

«GIZ має досвід впровадження подібного проекту в Південній Африці під час підготовки й проведення Чемпіонату Світу з футболу 2010 року. Діти вулиць, сироти та діти з малозабезпечених сімей мали нагоду займатись із професійними тренерами, на спеціально обладнаних майданчиках. Ініціатива привернула міжнародну увагу і користувалася величезним успіхом. Ми впевнені, що зможемо повторити цей успіх в Україні,» – говорить Мартін Каде, керівник програм з профілактики ВІЛ/СНІДу, Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit).

GIZ працює у сфері профілактики ВІЛ/СНІДу в Украні з 2007 року. У листопаді 2010 Міністерство сім’ї, молоді та спорту звернулося до Німецького товариства з проханням підтримати ініціативу «Давай разом!».

Ідея проста: Уряд України забезпечує підготовку спортивних майданчиків та спільно з GIZ «наповнює їх життям».

Разом, Державна служба молоді та спорту і GIZ відберуть найкращих тренерів та навчать їх, як стати зразком для молоді та як власним прикладом змінити поведінку своїх учнів. Проводячи незвичайні й цікаві спортивні заняття, організатори відволічуть молодь від шкідливих звичок і прищеплять їй дух здорового способу життя, відповідальності та поваги до себе й оточуючих.

GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit ) є німецькою федеральною компанією, що діє в глобальному масштабі. Компанія допомагає Уряду Федеративної Республіки Німеччина в реалізації його цілей у сфері міжнародного співробітництва, спрямованих на забезпечення сталого розвитку. Крім того, GIZ бере активну участь у міжнародній освітньо-просвітницькій роботі. Компанія допомагає людям та спільнотам у всьому світі самостійно покращувати власні перспективи та умови життя.

GIZ здійснює свою діяльність у більш ніж 130 країнах світу. Офіси GIZ розташовані у містах Бонн та Ешборн. Крім цього на території Німеччини компанія представлена майже у всіх федеральних землях. Штат підприємства налічує 16 862 співробітників (станом на кінець 2010 р.).

Обсяги обороту та грантів GIZ оцінюються в 1,9 мільярда євро.

Коментарі вимкнені.