Тернополяни скинуться на пам’ятник Незалежності

Тернопільська мерія оголосила конкурс на найкращий проект пам’ятника незалежності. Його планують встановити на центральному бульварі міста до річниці незалежності в 2012 році.

Рішення про встановлення цього пам’ятника прийняла ще Тернопільська міськрада першого скликання в 90-их роках, однак конкурс не проводили через відсутність грошей. Теперішня влада вирішила встановити його методом “Народної будови”.

“Пам’ятник робитимемо без затрачання бюджетних коштів, за гроші людей, які захочуть його бачити. Ясно що в місті певні сили почнуть розмови про те нащо нам цей пам’ятник, може краще дороги робити. Але ж на нього підуть гроші, які на дороги не використаєш. Такі розмови точилися і під час встановлення пам’ятника Бандері. І що з тих розмов? Вони затихли, а пам’ятник стоїть. Собаки гавкають, а місяць світить”, — каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

Зібрані проекти пам’ятника покажуть тернополянам 24 серпня цього року. Автору найкращого проекту дадуть п’ять тисяч гривень, а його роботу реалізують.

Зараз на місці пам’ятника встановлений флагшток з прапором. За задумом мерії він має стати частиною композиції пам’ятника. Варто зазначити, що запланований постамент стане четвертим пам’ятником на бульварі Шевченка в Тернополі. Зараз тут вже стоять пам’ятник Ярославу Стецьку, Бджілці-трудівниці і Соломії Крушельницькій.

Андрій Янович, Gazeta.ua

 

-1 thoughts on “Тернополяни скинуться на пам’ятник Незалежності

  • 20:20 | 11.06.2011 о 20:20
    Permalink

    якщо й збирати, то вже краще на фонтан у центрі міста. Влада вирішила цього року його не ремонтувати. Потрібно завершити те, що є, а не починати з того, чого ще й в проекті немає

Коментарі вимкнені.