Турнір із регбі-7 виграли тернополяни

В суботу 5 листопада, у  Тернополі відбувся відкритий чемпіонат з регбі-7. В змаганнях взяли участь 5 команд: 4 команди з Тернополя і 1 з міста-сусіда Івано-Франківська. Перед турніром оголошувалося про участь команди із міста Кременця, але на превеликий жаль кременчани на турнір не зявилися, – пише сайт Регбі Українською
Крім регбі-7 на стадіоні ЗОШ №22, пройшли також змагання серед дитячих команд із класичного регбі, регбі-15. Приємно, що перемогу і золото здобули юні тернополяни, які були сильнішими від однолітків з Івано-Франківська та Києва.
На відкриття турніру прийшли представники Тернопільської міської влади, а зокрема заступник мера міста з гуманітарних питань – Леонід Бицюра, начальник Управління у справах сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму – Микола Круть, депутат Тернопільської міської ради і директор ЗОШ № 22 – Олег Андрійович Климчук. Представники влади висловили свою підтримку регбі і побажали учасникам перемог та обійтися без травм.
Щодо самого турніру, то варто відзначати, що спочатку передбачалося, що найбільш видовищними поєдинками будуть за участі команд СК “Тернопіль” (“Старі бомки” – друга назва, Тернопіль) та РК “Роланд” (Івано-Франківськ). Проте франківчани приїхали не основним складом і нічого протиставити “бомам” не могли, крім типової для регбі агресивної гри із бійками. Молодці!
Принциповим поєдинком була гра між тернополянами СК “Тернопіль” та командою ТНЕУ. Оскільки більшість гравців ТНЕУ разом із гравцями СК “Тернопіль” захищають честь файного міста Тернополя на турнірах різного рівня. Поєдинок відзначився жорстокою грою, принциповістю і прикрою травмою, розірвання звязок, одного із талановитих гравців – Миколи Боднара.

Варто відмітити гру і інших команд із Тернополя: “Ринг” та “Спартак”, які незважаючи на маленький досвід та розгромні рахунки до останніх секунд викладалися на полі.

Фінальне турнірне становище:
1. СК “Тернопіль” 8 очок
2. РК “ТНЕУ” 6 очок
3. РК “Роланд” (Івано-Франківськ) 4 очок
4. ДЮСШ “Спартак” 2 очка
5. РК “РИНГ” 0 очок

Щодо організації турніру, то як мінус потрібно відмітити, що небуло жодної реклами для того, щоб більша кількість вболівальників чи любителів регбі могли прийти і підтримати команд і відсутність бригади медичної допомоги, що недопустимо для регбійнихх турнірів на яких завжди трапляються прикрі травми.
Випадок турніру: Гравець однієї з команд в боротьбі за мяч впав на поле почав триматися від болю за коліно. Один із вболівальників гукнув: “Це тобі не футбол, вставай і грай дальше”.

Коментарі вимкнені.