Тимошенко й Азарова кличуть до Тернополя розказувати байки

Улітку у Тернополі за підтримки міської ради відбудеться Всеєвропейський фестиваль казкарів. Його проведе відомий казкар Сашко Лірник, у повсякденному житті – Олександр Власюк, приурочивши захід 25-річчю своєї творчої діяльності, – пише ЗІК.

Як розповів Сашко Лірник під час візиту у Тернопіль, куди він приїхав на запрошення начальника міського управління культури і мистецтв, барда Олександра Смика, фестиваль пройде на Співочому полі. Вікових обмежень не буде, до участі в заході просять зголошуватися і дітей, і дорослих. Головна умова – вміти вигадувати та розповідати казки. Планується, що на фестиваль приїдуть оповідачі з України, Німеччини, Білорусії, Росії, Польщі. Зараз Сашко Лірник шукає контакти казкарів.

«У мене така ідея з’явилася після знайомства з німецькими лірниками. Вони розповіли, що в їхній країні є близько 300 казкарів, які затребувані і непогано заробляють. На жаль, в Україні оповідачів, попри давню національну традицію, – одиниці. Цим фестивалем хочемо заохотити, насамперед, місцеві таланти, адже з кожною бабусею, яка відходить у світи, зникає з десяток казок», – зауважив Сашко Лірник.

Він також розповів, що запросить на фестиваль і політиків.

«Я дивлюся усі ці політичні ток-шоу і дивуюся – які артисти! Вони між собою чубляться, а за кулісами обнімаються. Надішлемо запрошення і Кравчуку, і Ющенку, і Тимошенко, і Азарову. Вмієш розказувати байки – приходь», – зазначив казкар.

Нагадаємо, улітку виповнюється 25 років також місцевому Співочому полю, тож фестиваль приурочать і до цієї дати. Кошторис заходу наразі не розголошують.

Коментарі вимкнені.