У День солідарності трудящих у Тернополі спорудили «стіну правди»

1-го травня, у День міжнародної солідарності трудящих, Національний форум профспілок України провів публічну акцію «Стіна правди» у Тернополі.

Під час заходу біля пам’ятника Іванові Франку було споруджено імпровізовану стіну, на якій люди могли залишити свої повідомлення та побажання владі щодо соціальної політики в країні.

Про це повідомили ЗІКу в місцевому об’єднанні організацій профспілок НФПУ.

Найчастіше тернополяни згадували Пенсійну реформу Тігіпка, дешеву «капусту з городу Азарова», високі зарплати, пільги народних депутатів і статки українських олігархів. Владі бажали «обмежити максимальні пенсії чиновникам і депутатам», «видати вчителям та лікарям гідну зарплату, а студентам – стипендію», «знизити квартплату і ціни на бензин», «скоротити кількість депутатів», а також – «любові до людей».

«Cьогоднішній соціальний стан і настрій українців – це серйозне попередження для чиновників і політиків. Громадяни доведені до відчаю і готові вдатися до масової непокори, якщо влада й надалі буде ігнорувати їхні права та вимоги», – зазначили тернопільські профспілчани.

Аналогічні заходи пройшли в інших обласних центрах. За результатами їх проведення буде складений альбом з побажаннями, який передадуть представникам влади.

Коментарі вимкнені.