У кожній лікарні Тернополя будуть соціальні аптеки

16 серпня на тринадцятій сесії міської ради депутати дали дозвіл комунальному підприємству на розробку установчих документів про створення соціальних аптек у кожній лікарні Тернополя, де продаватимуть ліки за доступно ціною.

 

–          В місті є 6 комунальних аптек, яким Тернопільська міська рада дала приміщення для здійснення своєї підприємницької діяльності. Голова обласної ради має повний контроль над тими комунальними підприємствами, які створені обласною радою. Я думаю, що треба сьогодні знайти розуміння з обласною радою і поширити діяльність комунальних аптек обласної ради на лікувальні заклади Тернополя, – каже депутат Петро ГРИНЧИШИН.

–          Комунальні аптеки, які сьогодні діють в місті Тернополі є власністю обласної ради, наголосив міський голова Сергій Надал. – При цьому всьому обласною радою було прийняте рішення про реорганізацію аптечних установ, всі вони знаходяться в судових процесах. Дуже складно зараз говорити, що будь-хто може контролювати діяльність тих керівників в аптечних закладах. Ці соціальні аптеки там буде засноване комунальне підприємство і буде мати частку комунальної власності. А якщо хтось переживає, що постраждає його приватний бізнес, бо ці аптеки реально будуть давати нижчу ціну, то нічого страшного поцарювали трохи тепер посунетися.

Коментарі вимкнені.