У Києві проїзд в марштрутці буде коштувати 10 грн.

Приватні перевізники Києва мають намір десь через тиждень знову підняти ціни на проїзд – до 4,5 грн. Проте, на думку Асоціації автомобільних перевізників, щоб не працювати у збиток, вартість проїзду у маршрутках треба підняти до 10 гривень. Пояснюють перевізники це подорожчанням палива та підвищенням податкового тягаря, – повідомляє ТСН.

 

“У своїх розрахунках ми керувалися методикою, якою користуються при визначенні вартості проїзду в інших країнах, – розповів “Комсомольській правді в Україні” президент Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників Віталій Рева. – Так от, у нас вийшло, що у великих українських містах пасажири повинні платити близько 10 гривень. Але ми розуміємо, що при таких розкладах ніхто в маршрутках їздити не буде. Тому, зупинилися на 4,5 гривнях. Правда, це та межа, при якій приватники просто покриють свої витрати і ніякої мови про поліпшення якості послуг, як і про закупівлю нових машин, йти не може”.

 

Київські перевізники вже звернулися з листом до прем’єр-міністра Миколи Азарова з проханням надати їм пільги або ж дозволити підняти вартість проїзду. За словами Реви, якщо влада не відреагує до середини квітня, маршрутки просто не виїдуть на вулиці столиці. А якщо і це не допоможе, тоді самостійно підвищать ціни.

 

У Головному управлінні транспорту КМДА підстав для подорожчання проїзду в маршрутному таксі не бачать. “Деякі компанії до цих пір не можуть обгрунтувати минуле підвищення цін на 50 копійок. Мовляв, їм дорого обходиться оренда землі для автопарку.

 

Я особисто переконаний, що пасажир не повинен оплачувати оренду тих шести гектарів землі, де відстоюються 10 автобусів перевізника. З іншого боку, проїзд знову може подорожчати, скажімо, на копійок 25-50, якщо підвищиться вартість палива. Щоправда, не думаю, що маршрутки подорожчають глобально – це будуть поодинокі випадки”, – переконаний начальник главку.

Коментарі вимкнені.