У минулому році тернопільські податківці провели 220 перевірок

У 2010 році працівниками податкових органів Тернопільщини проведено 220 планових  комплексних документальних перевірок та 622 позапланових документальних перевірки щодо дотримання суб’єктами господарської діяльності податкового та валютного законодавства. Про це повідомили в управлінні податкового контролю юридичних осіб ДПА в Тернопільській області.

Працівники підрозділу податкового контролю перш за все здійснюють перевірки тих суб’єктів господарювання, які при значних обсягах валових доходів декларують незначне податкове зобов’язання, а також посередницьких комерційних структур, які без наявних власних активів та при незначній чисельності персоналу декларують значні суми податку на додану вартість до відшкодування з бюджету.

За результатами проведених перевірок порушникам донараховано понад 40,0 млн. грн.. узгоджених податкових зобов’язань (149 % до показника 2009 року).

Значну увагу податківці приділяють також запобіганню несплати податкових зобов’язань у наступних податкових періодах. Під час перевірок суб’єктів підприємницької діяльності впродовж минулого року зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування на суму 191,7 млн. грн., що дало змогу попередити на 47,9 млн. грн. ухилення від сплати податку на прибуток.

Коментарі вимкнені.