У них – горе…

Кому я винен – усім прощаю. Відчуваючи, що ощасливити покращенням життя вже сьогодні усіх українців, мабуть, не вийде, українська влада поспішає надати підтримку та допомогу хоча б найбіднішим та найубогішим. Адже мудре народне прислів’я каже, що зі світу по нитці – голому сорочка.

Тому не далі як вчора Верховна Рада списала борги підприємств паливно-енергетичного комплексу перед державним бюджетом на суму понад 24 мільярди гривень. З чим вас і вітаю. Якщо розкинути цю суму умовно на усіх українців, то вийде, що наші народні об(іс)ранці нехіло нагріли кожного з нас на 500 грн.

Цікаво, а скільки там нам при цьому додали до зарплатні? Кажуть, бюджетникам до кінця року накинуть аж 50 грн. до ставки. Оце забагатіють! Наша влада така дотепна…

Ну, але що таке зарплатня при нинішніх цінах? Сміх та й годі. Інша справа – мільйонери, які змушені займатися абсолютно збитковим бізнесом у паливно-енергетичній сфері. Їм треба допомагати.

Ви півроку не їли м’яса, бо з приходом до влади покращувачів життя грошей стало вистачати тільки на комунальні послуги? Це ще фігня, а от наші олігархи, бідненькі, мільйони втратили на цій кризі. Ото у людей біда, а ви зі своїм м’ясом.

І взагалі. Нас тут – 48 мільйонів. Так невже ж ми дружно не спроможемося прогодувати кілька десятків олігархів? Та йоптваюмать! Хіба ми не люди? Ану, бігом дружненько вишикувалися в колону по два і строєвим кроком пензлюймо на роботу.

І давайте вже рідше і менше жерти, тіпа як Юра Луценко. Уявляєте, як це буде прекрасно, коли усі (ну, майже всі – крім мешканців Кончи-Заспи та Межигір’я) 48 мільйонів українців відмовляться від їжі на знак підтримки вітчизняного паливно-енергетичного комплексу? Це так можна зекономити просто нереальні бабулєси. Заодно і пенсіонери передохнуть, не треба буде їх далі тягнути на шиї рідної влади. І залишаться тільки найсильніші, ті, хто може і буде працювати.

І давайте вже взагалі заженемо народ туди ж, де Луценко голодував – по тюрмам і резерваціям. Так ми не тільки зекономимо на комунальних послугах, але й звільнимо нереальну кількість корисної житлової площі. Її можна буде продати, або, у крайньому разі, показувати туристам за гроші.

Може, хоч так ми порятуємо своїх рідних, своїх любих олігархів від жахливої і неминучої втрати рентабельності чесно награбованих активів. Адже повинна Україна експортувати до Європи та світу ще хоч щось, окрім повій? Тож нехай це будуть олігархи.

А ми їх підтримаємо. Бо у них горе, а нам все одно з голоду здихати.

Володимир Йадороб

Коментарі вимкнені.