Подайте партії на існування!

Коли Тернопіль готувався до ювілейного з’їзду Народного Руху України, проводячи звітно-виборчу конференцію крайової організації, приїхав у файне місто екс-міністр закордонних справ України Борис Тарасюк. Замовивши у трійки місцевих ЗМІ дві публікації та один телесюжет, Тарасюк охоче розповідав про те, як він ставиться до Харківських угод, як НРУ нині об’єднує демократичні сили і робить це ще від 2001 року, жертвуючи при цьому власними політичними амбіціями, як розвалювали тернопільську крайову організацію її ж члени і все таке.
Однак мене зацікавило дещо інше. Втрафило мені прийти на півгодини раніше і завалитися в актовий зал, де проходила конференція. Тут і почула від рухівця-чортківчанина, що нині партосередкам важко з фінансами, що немає можливості проводити повноцінні мітинги чи інші масові зібрання. Тому не втрималася, щоб не запитати Тарасюка, де ж партія гроші може взяти. Виявилося, що партійці не виконують сумлінно партійний обов’язок — не платять членських внесків. Також в НРУ нема потужних спонсорів, бо НРУ нині «не при ділах». Тому доводиться фінансувати партосередки із Києва.
От що дивним було для мне, так це факт, що навіть партосередки треба дотувати. І роблять це не місцеві «хлопці», а вище керівництво партії. От і маємо ситуацію: область — дотаційна, органи влади — дотаційні (в головному управлінні праці та соціального захисту адміністрації телефони за борги повідключали). Навіть партій місцеві — і ті живуть на подачках згори…

Віра Перун

-1 thoughts on “Подайте партії на існування!

  • 17:55 | 14.05.2011 о 17:55
    Permalink

    дай боже щоб “свободу” таке чекало. Хватить нажились при тих а зараз при других.

  • 23:25 | 14.05.2011 о 23:25
    Permalink

    Поки відкати в “свободи” становлять 20 відсотків то в них такого не буде.

Коментарі вимкнені.