У США заборонили офіційно використовувати слова “мама” і “тато”

Державний департамент Сполучених Штатів Америки з 1 лютого більше не буде використовувати в офіційній документації слова “мати” і “батько”. Натомість у документах потрібно писати “родитель № 1” і “родитель № 2”, повідомляють місцеві ЗМІ.

У Держдепартаменті такий крок пояснили тим, що гендерна ідентифікація батьків застаріла. Повідомляється, що у США щороку зростає кількість офіційно зареєстрованих одностатевих шлюбів, а дітей, які виховуються в нетрадиційних родинах, вже більш ніж 0,5 млн. Після нововведення в документах у цих дітей не вказуватимуться відразу два батька або дві мами.

Рішення Держдепартаменту США не отримало великої підтримки з боку представників нетрадиційної орієнтації, багато хто з них не проти колишньої ідентифікації – “мама” і “тато”. Крім того, виникає питання: за якою ознакою у США мають намір визначати, хто з батьків номер один, а хто номер два?

Водночас таке коректне ставлення до нетрадиційних родин уже існує в деяких країнах Європи. У Шотландії медперсоналу клінік заборонили вживання слів “мама” і “тато”, щоб не образити гомосексуальні пари з дітьми. У медичних установах розвішують плакати не тільки гетеросексуальних, а й одностатевих пар із дітьми.

ІМК

Коментарі вимкнені.