У Тернопільській області розпочато облік мисливських тварин

Користувачами мисливських угідь за участю спеціалістів Держуправління охорони навколишнього природного середовища, екологічної інспекції, працівників лісового господарства та громадськості на Тернопільщині більш як на дев’ятиста тисячах гектарів угідь розпочато  облік мисливських тварин. Робота ведеться за єдиним планом, який корегує всі аспекти взаємодії залучених структур, встановлює порядок обстеження, визначає терміни його проведення тощо, – повідомила “Погляд” прес-служба управління.
Мета заходу полягає в отриманні для подальшого аналізу достовірної інформації стосовно чисельності мисливських тварин за останні п’ять років, а в разі їх зменшення в установленні причин, що призвели до цього. Одночасно, в разі сумніву щодо достовірності обліків звірини, будуть здійснюватись контрольні перевірки стосовно правильності ведення користувачами мисливських угідь відповідних обліків.
Усі накопичені матеріали слугуватимуть інформаційним підґрунтям  для розробки  проекту зведеного ліміту добування основних видів мисливських тварин у сезон полювання 2011-2012 років з врахуванням державницької політики у сфері збереження, відтворення та раціонального використання мисливських тварин.

Коментарі вимкнені.