У Тернополі грали в хокей

Розвиток хокею в Україні та на Тернопільщині загалом знаходиться практично на нульовому рівні. Проте кілька років тому у Тернополі почали відроджувати цей вид спорту. Хокейний клуб “Подоляни” регулярно бере участь у різних турнірах

Останнім часом хокей у Тернополі набув чималих обертів. При чому це стосується не лише команд у яких виступають дорослі спортсмени, а й молодого покоління, яке також не відстає від своїх досвідченіших колег.

У травні пройшов у Тернополі відбувся турнір на “Кубок Подолян”, участь у якому брали юнаки до дев’ятнадцяти років та діти до одинадцяти. Наше місто у цьому турнірі представляла хокейна команда “Подоляни”. Крім тернопільських хокеїстів у змаганнях взяли участь представники із команди “Спарта”, яка представляла місто Луцьк. Третім учасником була команда “Проскурів-БАРС” із Хмельницького.

Перше місце розділили

Спочатку на лід вийшли зовсім юні хокеїсти до одинадцяти років. У цій категорії були представлені лише дві команди – “Подоляни” та “Спарта”. Таким чином вже перший матч став своєрідним фіналом. Протистояння завершилось бойовою нічиєю 3:3, а відтак зовсім юні хокеїсти із Тернополя та Луцька поділили між собою першу сходинку.

Згодом на лід вийшли команди юнаків до дев’ятнадцяти років. Вже у першій грі між собою знову зійшлись представники луцької “Спарти” та тернопільських “Подолян”, але змагання більш старших хокеїстів стало насиченим на серйозну боротьбу.

Луцькі спортсмени мають набагато більше досвіду ніж тернополяни, а тому фаворитами у цій боротьбі були наші гості. Проте “Подоляни” сильніших суперників аж ніяк не злякались і дали хокеїстам “Спарти” справжній бій. Гра завершилась із рахунком 5:5.

Наступний матч лучани зіграли проти хмельницького “Проскурова-БАРС”. Гості із Хмельницького не змогли жодного разу засмутити голкіпера “Спарти”, а натомість пропустили у власні ворота три шайби.

Останній поєдинок на турнірі пройшов за участю “Подолян” та “Проскурова-БАРС”. Це протистояння також запам’яталось глядачам великою кількістю шайб та безкомпромісною боротьбою. Більш точними були наші земляки, які із мінімальним рахунком 6:5 здолали своїх хмальницьких опонентів.

У турнірній таблиці дві команди, а саме тернопільська та луцька мали рівну кількість очок, але завдяки кращому співвідношенню шайб перше місце здобули хокеїсти “Спарти”. Господарі турніру відповідно стали другими.

Суперники створили сенсацію

Вже наступного дня тернопільська команда “Подоляни” вирушила на відкритий турнір серед дітей до чотирнадцяти років, який відбувся у Чернівцях. У ньому взяли участь чотири колективи. Крім тернопільського клубу учасниками стали хокейні клуби “Опришник” із Охтинії, “Покутські Яструби” із Заболотова, а також місцева хокейна команда “Чернівецькі Пінгвіни”.

Наші земляки першу гру на турнірі виграли із розгромним рахунком 7:3. Суперниками “Подолян” у першому турі стали представники “Покутських Яструбів”.

Справжньою сенсацією завершився паралельний матч між “Чернівецькими Пінгвінами” та охтинськими “Опришниками”. Чернівчани по ходу матчу впевнено вели у рахунку 5:0, проте тренери їхніх суперників випустили двох надзвичайно сильних гравців, які за короткий час допомогли своєму клубу здійснити фантастичний камбек. У підсумку “Опришники” здобули перемогу із рахунком 6:5 та вийшли у фінал. Там на них вже чекали юні тернопільські хокеїсти.

Тернополяни проявили характер

Фінальний поєдинок став окрасою всього турніру у Чернівцях. Початок матчу для ХК “Подоляни” став цілковитою несподіванкою. Вже після першого періоду наші спортсмени програвали “Опришнику” із рахунком 5:0. Проте у наступних періодах “Подоляни” проявили характер і поступово скорочували розрив у рахунку. Та на привеликий жаль, суперникам вдалося взяти гору у цьому поєдинку з мінімальним рахунком (9:8). Таким чином наші хокеїсти отримали грамоту за друге місце у чернівецькому турнірі.

Як бачимо, перспективна молодь, яка займається хокеєм у Тернополі є, проте особливих умов у спортсменів немає. Фінансуванням хокейного клубу “Подоляни” займається однойменний благодійний фонд та розважальний центр. Поки що підтримки зі сторони влади у тернопільського хокею немає. На відміну від інших областей Західної України у яких увага цьому виду спорту приділяється набагато більша. Зокрема у Хмельницькому проводилась навіть першість області із хокею. Такі самі змагання проводяться і у Львові та Івано-Франківську, де хокей розвивається досить стрімко. Головною проблемою хокею на Тернопільщині є відсутність хорошої арени для змагань та тренувань спортсменів, – пише газета “20 хвилин”.

Коментарі вимкнені.