У Тернополі реалізують проект «Чисте місто»

25 липня 2011 року міський голова Тернополя Сергій Надал зустрівся з головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владиславом Каськівим. Тернопільська міська рада підписала протокол про наміри з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України для реалізації у Тернополі проекту «Чисте місто». У його рамках в 2011-15 роках планують спорудити сучасний комплекс з переробки твердих побутових відходів.

Цей документ не створює взаємних фінансових зобов’язань. Тобто витрати на заходи та втілення конкретних ідей за Протоколом сторони несуть за свій рахунок, не маючи одна до одної жодних претензій. Термін реалізації заходів, прописаних у документі окремо для кожної сторони, – п’ять років.

«Державне агентство з інвестицій забезпечить розробку науково-технічної та передпроектної документації, здійснюватиме проект з будівництва комплексу на умовах державно-приватного партнерства. Також агентство допоможе залучити ефективного інвестора, оскільки прийматиме участь у підготовці та проведенні конкурсів з їх відбору та  зробить презентацію проекту серед заможних людей не лише в Україні, а й за кордоном», – зазначив Сергій Надал.

Державне агентство з інвестицій також створює міжвідомчу групу, в яку увійдуть представники центральних і місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, вчених тощо. Ця структура контролюватиме додержання вимог закону з питань підготовки та реалізації проекту з будівництва сміттєпереробного комплексу у Тернополі.

Тернопільська міська рада погоджуватиме з Держагенством з інвестицій розробку та здійснення будь-яких заходів у цьому напрямку. Зокрема місцева влада як свої кроки для реалізації проекту визначила розробку та затвердження: схеми санітарної очистки міста, програму поводження з відходами, надання дозвільних документів, формування інвестиційних запитів для реалізації проекту тощо. Також у планах – створення спеціалізованого підприємства з переробки твердих відходів, гарантії  укладати договори на захоронення сміття на полігоні, встановлення економічно обґрунтованих тарифів на його вивезення  та використання комунальними підприємствами міста продуктів переробки відходів.

Після введення комплексу в експлуатацію міська рада проводитиме конкурси з переробки сміття  – неперероблені тверді відходи захоронювати на полігонах з часом заборонять. Крім того, у процесі реалізації проекту «Чисте місто» проводитимуть громадські слухання.

 

-1 thoughts on “У Тернополі реалізують проект «Чисте місто»

  • 10:11 | 27.07.2011 о 10:11
    Permalink

    І хтось в це вірить?! Я особисто не вірю! Каськіва знімуть, агенство його прикриють, а Тернопіль далі залишиться з смітєсортувальною лінією імені Кайди та Надал! Надал тільки робить хорошу міну при поганій грі і це всім зрозуміло!

  • 08:57 | 31.07.2011 о 08:57
    Permalink

    а хто потім тариф буде встановлювати, щоб тому інвестору гроші відбити??? і який той тариф буде???

Коментарі вимкнені.