У Тернополі у всіх загальноосвітніх та початкових школах введений карантин

У Тернополі у всіх загальноосвітніх та початкових школах введений карантин. Згідно з рішенням Тернопільської міської надзвичайної протиепідемічної комісії від сьогодні тимчасово припинено навчання в загально – освітніх школах та початкових школах, гуртках, ліцеях, позашкільних установах, повідомляє прес-служба комісії. Ректорам вищих навчальних закладів міста рекомендовано терміново організувати проведення профілактичних щеплень проти грипу груп ризику.
Карантин у навчальних закладах введений через нестійку епідемічну ситуацію щодо захворюваності на гострі респіраторні вірусні захворювання (ГРВІ) та грип.
Так, станом на 10 грудня 2010 р. інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ становить 131,95 випадків на 10 тис. населення при розрахунковому показнику – 105,3 випадки на 10 тис. населення. Захворіло 8 грудня 2010 р. 557 осіб, з них дітей у віці до 14 років – 212 осіб(38,1%). Школярі становлять 56,3% від всіх захворілих дітей, 28% від всіх хворих.
За даними моніторингу захворюваності на грип та ГРВІ серед учнів шкіл встановлено, що середній відсоток відсутніх дітей становить 12,2%.

Коментарі вимкнені.