У Тернополі водії потрапляли у аварії через слизькі дороги

На слизькій дорозі водії не справлялися із керуванням та скоювали дорожні пригоди у Тернополі останніми днями. За вихідні у місті загинув один пішохід.

В області жертв аварій не було. Аварії, які скоювали у остані дні, були з матеріальними збитками. Скільки їх точно сталося, у ДАІ сказати не можуть – такої статистики тут не ведуть. Фіксують лише кількість аварій, в яких постраждали люди.

Втім, водії скаржилися, що особливо важко було їздити у неділю 26 грудня. Нарікали, що дорога була як скло, адже її не посипали. Складною залишалася ситуація і вранці понеділка, 27 грудня. Утім, аварії у місті цього дня були лише з матеріальними збитками.

– У понеділок 27 грудня до 9.00 доріг взагалі ніхто не посипав. Їздити було складно, – каже водій таксі пан Валерій. – Дорожні служби абсолютно не займалися дорогами і у неділю 26 грудня. Того дня взагалі страшно було виїздити на дорогу. У суботу був дощ, а в неділю вдарив мороз та впав сніг. Дорога покрилася слизькою кіркою. Я попрацював до 1.00 і поїхав додому. Далі їздити було ризиковано.

Чоловік став очевидцем аварії 26 грудня на вул. Острозького. Каже, що її наслідки могли бути набагато трагічнішими.

– Машина спускалася з вул. Шпитальної на Острозького, – розповідає він. – Дорога була слизькою, водій не впорався із керуванням і його легківка зіткнулася ще з кількома автомобілями. На щастя, обійшлося без жертв. Залізо можна вирівняти. Добре, що люди живі.

До речі, вже у понеділок зранку на вул. Микулинецькій на мосту, який у народі називають “клеверний” перекинувся ЗІЛ.

Під час повороту водій вантажівки не впорався із керуванням і на слизькій дорозі машина перекинулася Піднімали вантажівку довелося аж двом кранам.

– Годину тому я тут був, то бачив, як машину намагався підняти один кран, – каже водій таксі. – Вочевидь, він не впорався, то приїхав ще один.

Коли на дорозі ожеледиця, старший інспектор обласної ДАІ Микола Лецкалюк радить водіям утриматися від поїздок.

– А тим, хто все ж збирається в дорогу, потрібно дотримуватися дистанції між машинами, різко не гальмувати і не набирати швидкості, – радить він. – Адже через це машину може винести на обочину.

Бути обачним на слизькій дорозі інспектор радить і пішоходам. Варто пропустити машину на пішохідному переході, адже водій не завжди може встигнути загальмувати на слизькій поверхні.

Трагічний випадок, що призвів до смерті людини, трапився у неділю, 26 грудня. Загинув пішохід на вул. Будного. Аварія сталася близько 2.45. Під колеса Volksvagen LT потрапив 27-річний тернополянин. Він отриманих травм чоловік помер на місці. Він переходив дорогу поза межами пішохідного переходу, зауважує пан Лецкалюк.

20 хвилин

Коментарі вимкнені.