У Тернополі закрили 30 навчальних класів

Від початку року в Тернополі стало на 30 навчальних класів менше. Відбулось це за рахунок розформування класів з малою кількістю учнів – близько 20. Водночас у місті немає класів, де кількість учнів перевищує визначену норму, запевняє начальник управління освіти та науки ТМР Ольга Похиляк.

Найближчим часом ситуація в освіті не покращиться, прогнозують у міській раді. За попередніми даними, наступного року освіта буде профінансована на 85% від потреби галузі. Відтак у Міністерстві освіти планують залишити в Тернополі один-два позашкільних заклади з мистецьким та спортивним спрямуванням. На даний час в обласному центрі працює шість позашкільних закладів. Їх відвідує понад дві тисячі дітей. Натомість кількість дітей планують скоротити до шести сотень.  Аби не закривати позашкільні заклади, заступник міського голови Вікторія Остапчук запропонувала об’єднувати їх, однак такий варіант прийнятний не для всіх шкіл, адже вони мають різні за родом діяльності напрямки.

Також у наступному році заплановано на 18% скоротити витрати на адмінперсонал. Відтак на педагогів та працівників позашкільних закладів освіти чекає масштабне скорочення.

Проблемними залишаються навчальні заклади у мікрорайонах Кутківці та Пронятин. Ми розуміємо, що громадськість не дасть нам закрити ці навчальні заклади, каже Ольга Похиляк. Тим не менше, перевезення дітей у наближені до цих мікрорайонів навчальні заклади обійшлось би місту значно дешевше, аніж утримання будівель. До того ж кількість учнів у школах №25 та №30 мала. Наразі варіантів ефективного використання приміщень шкіл в управлінні освіти немає, – пише газета “Номер Один”.

-1 thoughts on “У Тернополі закрили 30 навчальних класів

  • 09:23 | 24.10.2011 о 09:23
    Permalink

    треба ж якось виживати. може і правильно роблять…

Коментарі вимкнені.