У Тернополі політики з «Нашої України» та «Свободи» мало не посварилися через Ющенка та Бандеру

Своє незадоволення скасуванням президентського указу про присвоєння Степанові Бандері звання «Герой України» депутати Тернопільської обласної та міської рад висловили біля пам’ятника Провідникові Українських Націоналістів. У п’ятницю, 14 січня, вони там зібрались на позачергові сесії.

Голова обласної ради, представник ВО «Свобода» Олексій Кайда під час виступу заявив про політичні репресії, тиск на підприємців, переписування історії і, власне, про позбавлення Бандери звання Героя.

Олексій Кайда, голова облради: «Чи такої України хотіли ми? Чи такої України хотів Степан Бандера? Один недолугий Президент 5 років чекав і думав, чи надати Бандері звання Героя України. І на 5-му році свого перебування на посаді нарешті додумався і «вродив» той указ».

Виступ голови облради викликав обурення у представників партії «Наша Україна», керівником якої є екс-президент. Вони попросили присутніх не заводити вкотре політичні сварки.

Петро Мандзій, депутат міськради, «Наша Україна»: «Це наша перша політична помилка, яка була на всіх виборах, коли ми почали гризтися між собою, почали казати, що той не так став, той не такий був. А хто перший дав слово говорити, як не президент Ющенко? А хто дав можливість усім встати з колін і говорити, що хто хоче? Можливо, це зараз неправильно, але історія потім скаже, чи це правильно було, чи неправильно. Тому що хтось повинен був починати – і він почав. А сьогодні Ющенко отримує «на горіхи» від всіх і вся».

Обласній раді не вдалося провести виїзну 40-ву позачергову сесію, оскільки не було кворуму. Натомість, лічильна комісія міської ради зареєструвала більше половини своїх обранців, тому виїзну 5-ту позачергову сесію провели.

Міські обранці прийняли звернення з приводу позбавлення Степана Бандери звання «Герой України». Фрагмент звернення: «Вважаємо, що рішення про скасування Указу Президента України «Про присвоєння Степанові Бандері звання Герой України» ухвалені з політичних та ідеологічних мотивів за вказівкою і на догоду імперській Москві. Ці рішення стали можливим тому, що в Україні знищені підвалини незалежності судової гілки влади. Тому сьогодні суди демонстративно виконують політичні замовлення, ухвалюючи антиукраїнські і антинаціональні рішення. Керівництво держави несе відповідальність за те, що нині правоохоронні органи стали головними знаряддями боротьби проти політичної опозиції і засобом формування поліцейської держави».

Після виїзної сесії міської ради, свою позицію щодо скасування президентського указу висловили представники громадських організацій, – повідомляє ІНТБ.

-1 thoughts on “У Тернополі політики з «Нашої України» та «Свободи» мало не посварилися через Ющенка та Бандеру

  • 07:58 | 18.01.2011 о 07:58
    Permalink

    а хто як не воно/прищаве/ зробило все для перемоги свого дружбана вітька

Коментарі вимкнені.