Уперше зустріч православної тернопільської молоді відвідав архієпископ Сергій

У понеділок, 21 лютого, на чергове зібрання Тернопільської православної молодіжки завітав Високопреосвященніший владика Сергій. З великою радістю і теплотою зустріла свого Архіпастиря молодь, адже з початку створення православного молодіжного об’єднання при єпархії, з вересня 2009 року, подібна зустріч відбулась уперше, – повідомила “Погляд” прес-служба Тернопільської єпархії.

Під час зустрічі керівник молодіжного відділу Тернопільської єпархії ієрей Андрій Кінашевський розповів владиці, в якому форматі і з якою періодичністю проходять зібрання, які напрямки соціального служіння намагається втілити молодіжка, та як організовується дозвілля.

Ознайомившись із роботою молодіжної організації, владика Сергій за простою душевною бесідою надав духовних настанов. А саме: наскільки важливо молоді сьогодні, живучи повноцінним юнацьким життям, не втратити святої віри, простоти і чистоти серця; як потрібно православній молодій людині поводитись в оточенні, що часто вороже ставиться до православ’я в цілому і церковних правил зокрема; як впливає зовнішній вигляд на внутрішнє духовне життя і навпаки; яка духовна користь від спілкування православної молоді між собою за межами святої Євхаристії і чому за це потрібно дякувати Богові. Не оминув владика і таких злободенних питань, як розкол українського православ’я, зауваживши всі його згубні наслідки та проблему ідентифікації особистості, і наголосив, що без правильного, уважного духовного життя відсутність ідентифікаційного коду або нового паспорту не відкриють нам воріт у Царство Небесне.

Користуючись нагодою, молодь, на чолі з отцем Андрієм, привітала владику з 20-тиліттям архієрейської хіротонії, яка відбулась 17 лютого в Свято-Володимирському соборі м. Києва 1991 року та побажала йому многая літа, в мирі і здоров’ї працювати на ниві Божій, духовно окормляючи Тернопільську єпархію.

Докладніше ознайомитись з діяльністю «Тернопільської православної молодіжки», Ви можете  на сайті «Молодость не равнодушна».

Коментарі вимкнені.