90% питань Януковичу –”чєлобітниє царю”: “Як вижити?”

Приблизно 90% питань, що надійшли через інтернет до президента Віктора Януковича, є “чєлобітними прошеніями” до царя”.

Про це на прес-конференції розповів головний редактор УНІАН Олександр Харченко, зазначивши, що на сайт агенції надійшло більше 7 тисяч запитань до президента.

Як відомо, 25 лютого Янукович візьме участь у телепроекті “Розмова з країною”, під час якого впродовж 3 годин відповідатиме на запитання громадян, які надійдуть телефоном, через мережу інтернет та під час прямих включень з регіонів.

Характеризуючи самі запитання, Харченко зазначив, що найактуальнішим було запитання “Як вижити?” з різними варіантами продовження “… на пенсію 800 гривень”, “… на зарплату 1000 гривень” тощо. Він зауважив, що ключові слова тут не “як жити”, а саме “як вижити”. “На наш погляд, це показує, у якій точці перебуває наше суспільство”, – сказав він.

Що ж стосується політичної площини, спроб аналізу змін настроїв людей за останній рік, то найпопулярнішим стало запитання “Де покращення життя вже сьогодні?”. (“Воно могло бути сформульовано по-різному: від агресивної форми до іронічної, але це запитання найпопулярніше”, – сказав Харченко).

Інші популярні теми – корупція, різке майнове розшарування, депутатська недоторканність, високі податки, ошукані вкладники банків, будівельні та інші афери. Окремо головний редактор визначив такі несподівані теми, як використання кетаміну у ветеринарії, доля Сандея Аделаджи.

Харченко зазначив, що загалом масив запитань чітко показує картину, яке суспільство сьогодні ми маємо. “Це суспільство людей, безліч разів обманутих, зґвалтованих, цинічно “кинутих”, але при цьому вони є наївними, романтичними і патерналістськи налаштованими”, – сказав він.

За словами головного редактора, “приблизно 90% складають запитання не громадян, які найняли на роботу менеджера №1 в цій країні і запитують, яку роботу він виконав за цей рік, а “чєлобітниє прошенія” до царя”.

“Люди розповідають, які неподобства творять казнокради в різних районах. Царю напишу – він розбереться. Напишу про наш ЖЕК, завод, нашого керівника – і все стане на місце”, – сказав Харченко.

Він зазначив, що надалі усі запитання будуть передані до адміністрації президента, і люди отримають відповіді не лише на ті запитання, які безпосередньо прозвучать в ефірі, а на абсолютно всі, що були поставлені.

Експрес

-1 thoughts on “90% питань Януковичу –”чєлобітниє царю”: “Як вижити?”

  • 22:43 | 24.02.2011 о 22:43
    Permalink

    непогано просто поспілкуватись з народом – краще так аніж друга помаранчева(зелена, …. – бурячкова)

  • 11:59 | 25.02.2011 о 11:59
    Permalink

    “Розмова з країною…”,“Покращення життя вже сьогодні?”, “Україна для людей?”
    список людей для яких уКраїна за рік пора би озвучити.

Коментарі вимкнені.