Туристичний потенціал Тернопіль сьогодні використовує лише на 5%

Свій туристичний потенціал Тернопіль сьогодні використовує лише на п’ять відсотків. Це вкрай мало, зважаючи на те, що в самому центрі міста є озеро. Нині цей потенціал не використовується. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Разом з тим, мер сподівається, що заходи, які відбудуться у Тернополі сприятимуть розвитку туризму.

«Цього року вперше за 27 років на тернопільському озері відбуватиметься Чемпіонат Європи з водно-моторного спорту. Це буде 26-27 серпня, саме в ці дні ми святкуватимемо День міста. За попередніми підрахунками Федерації водно-моторного спорту, на цей захід очікують близько 30 тисяч туристів», – зазначив Надал в інтерв’ю для ZAXID.NET .

Позитивним, за його словами, є той факт, що нині траса на Тернопільському озері сертифікована Міжнародною федерацією водно-моторного спорту, а відповідно є право упродовж п’яти років проводити подібні змагання.

«Це обов’язково дасть притік туристів, – переконаний мер. – Окрім того, у наших планах розвиток Тернополя як активного водного відпочинку, це скутери, яхти, віндсерфінг, водні лижі. Уже сьогодні до нас звертаються підприємці з інших міст України, котрі готові вкладати гроші в розвиток туристичної інфраструктури».

Тернопіль також є екологічно чистим містом. Адже тут немає великих заводів, натомість є чотири великі парки площею від 40 до 60 га. Це вже готова зона рекреаційного відпочинку. «Ці парки потрібно також розвивати як туристичний потенціал. Тобто Тернопіль може слугувати містом для відпочинку всієї сім’ї на вихідні», – повідомив Сергій Надал.

За його словами, міська рада прийняла програму туристичного розвитку Тернополя, де розроблено ряд заходів, які мають бути реалізовані протягом чотирьох років. «Це і брендування Тернополя, і ознакування основних туристичних місць, і створення туристичної карти міста», – наголосив мер.

Один з елементів, на які місто робить акцент для збільшення туристичного потенціалу, – це відновлення на місцевих цвинтарях поховань військових інших країн. «Наприклад, поховання Першої світової війни. Це бельгійці, німецькі солдати, польські солдати. Адже діє міжнародна конвенція, яка каже, що вбитий воїн не є ворогом. В усьому світі, у Європі місця поховань є також елементом туризму. Навіть коли приїжджають офіційні делегації і знають, що в місті поховані мешканці їхньої країни, то переважно йдуть туди, віддають їм честь. Зараз створено багато туристичних маршрутів такими місцями, так званий військовий туризм», – розповів очільник Тернополя.

Коментарі вимкнені.