В Тернополі попереджено два терористичні акти

14 березня в м. Тернополі сталися два випадки виявлення пристроїв, схожих на вибуховий пристрій. Перший предмет був знайдений зранку по вул. Галицька, 16 біля стовпа лінії електропередач, а ввечері підозрілу валізу з невідомим вмістом виявили по вул. Гайовій, 58 на території автогазонаповнювальної станції. Після вскриття даних предметів вибуховим способом працівники вибухо-технічної служби НДЕКЦ УМВС встановили, що вміст валіз загрози не становив.

З питанням як поводитися тернополянам у подібних випадках «Погляд» звернувся до центру громадських зв’язків УМНС України в Тернопільській області, де нам і надали кваліфіковані рекомендації.

Виявляється, в першу чергу необхідно зберігати спокій та негайно повідомити про знахідку представників міліції (102) або рятувальників (101). Далі виконати наступні поради:

–        не курити, не користуватись запальничками, іншими джерелами відкритого, а також предметами, що можуть його утворювати;

–        не торкатись до підозрілої речі руками або іншими речами;

–        у жодному разі не намагатися переміщувати вибуховий пристрій (підозрілий предмет) або змінювати його положення;

–        залишити місце, де виявлено підозрілий предмет, при можливості
організували охорону на безпечній відстані, як зазначено нижче.

Банка ємністю 0,33 літра _ _ _ _ _ 60 метрів

Валіза (кейс) _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  230 метрів

Дорожня валіза _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 350 метрів

Автомобіль типу «Жигулі» _ _ _  460 метрів

Автомобіль типу «Волга» _ _ _ _ 580 метрів

Мікроавтобус _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 920 метрів

ПАМ’ЯТАЙТЕ: від ваших правильних дій залежить життя та здоров’я вас, вашої родини та оточуючих. Будьте уважні та обережні!

Коментарі вимкнені.