В Тернополі ворожки пускають “дурман”

Тернопільські міліціонери розплутують кримінальну історію, що сталася в обласному центрі у жовтні минулого року. Невстановлена особа, яка назвалася Тамарою, вициганила усі сімейні заощадження у тернополянки. Поки жінка догадалася, що її обдурили, за шахрайкою і слід простиг.
Чимало потерпілих від шахраїв приходять до правоохоронців з подібними історіями. Найчастіше це бувають жінки та діти. Шахраї найчастіше просять віддати їм гроші, золоті вироби, обіцяючи зняти з родини пороби та прокляття.
Трохи раніше до співробітників Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ звернулися матір з неповнолітньою донькою. 12-річна дівчина розповіла, що дорогою зі школи додому вона зустріла невідому жінку з дитиною. Дівчинка була її віку і з ходу стала розповідати про добру тітку, котра вміє ворожити та передбачати майбутнє. Школярка не встигла ні заперечити , ні погодитися, як за справу взялася невідома жінка. Перша фраза вразила ученицю своїм фаталізмом: «Твоя мати скоро помре». Дальші події дитина згадує, мов у мареві. Сказали принести гроші і золоті вироби, з нею до квартири піднялася дівчинка, що була з тіткою, ворожка забрала «прокляті» цінності і пішла з їх допомогою рятувати від смерті маму – пообіцяла за півгодини повернутися. Зрозуміло, що спритниця обдурила дитину.
Матір й справді ледь не вхопив сердечний приступ, коли, прийшовши з роботи, вона дізналася про вчинок доньки.
На превеликий жаль, подібних історій трапляється чимало. Що найгірше, знайти таких ворожок важко, як і нереально повернути втрачені гроші та цінності. Кримінальна практика свідчить, до подібного роду шахрайств вдаються злочинці-гастролери.
Найкраще уникати подібних ситуацій. Насамперед, треба навчитися говорити собі «стоп!», у ситуаціях, коли невідома особа «шпигує» нас фразами, що легко діють на психіку. Розмови у жодному випадку заводити не варто і спробувати відволікти свою увагу на щось інше. Варто пам’ятати, шахраї – неабиякі психологи. Вони майже безпомилково вгадують, хто здатний повірити їм. На їхній гачок попаде той, хто йде, нікуди не кваплячись, і про щось журиться.
Багато дурисвітів володіють гіпнозом і використовують всі прийоми навіювання. Тому не дайте можливості лиходіям захопити вашу увагу: не дивіться їм у вічі, не простягайте руку для ворожби, та й взагалі намагайтеся уникати зустрічі з ними, не пускайте на поріг будинку. Якщо трапилося так , що розмова між вами і невідомою особою зав’язалася і вам пропонують послуги ясновидіння, ворожби, краще швидко знайдіть відмовку, аби не втрапити у пастку шахраїв.
Буває, що шахраї розміщують в газетах чи у місцях, відведених для реклами, оголошення про володіння даром цілительства чи ворожби. Міліціонери радіять: не варто сліпо довірятися чомусь подібному, а батькам треба постійно розповідати своїм дітям про небезпеку, яка чатує на них.

Коментарі вимкнені.