Відбулася презентація посмертної книги Івана Демчишина

2 листопада в приміщенні прес-центру редакції «Вільне життя плюс» відбулася презентація посмертної книги тернопільського письменника Івана Демчишина «Вертикальне коло: Роздуми письменника», що побачила світ у тернопільському видавництві «Терно-граф».

Під час презентації світлими спогадами про колеґу поділилися Євген Безкоровайний, Богдан Мельничук, Володимир Барна, літературний критик Тетяна Дігай, мистецтвознавець, краєзнавець Ігор Дуда, історики, краєзнавці, журналісти, літератори Михайло Ониськів, Володимир Ханас, Віктор Уніят, Надія Кулик, Віталій Левицький, Анатолій Крохмальний та ін., хто знав і шанував Івана Демчишина.

За їхніми спогадами, Іван Демчишин був не тільки талановитим письменником, а й журналістом, публіцистом, філософом та народним лікарем, а ще людиною, яка встигала попрацювати і в родинному селі, й написати новий твір, і виступити перед виборцями, на презентації чи святі.

Презентація книги стала своєрідним вечором пам’яті І. Демчишина.

Виступаючі подякували синам Івана Демчишина Володимиру і Миколі, за збереження та примноження пам’яті про батька. Під час дійства голова Тернопільського відділення НТШ, доктор медичних наук Михайло Андрейчин вручив посвідчення члена НТШ Володимирові Демчишину. Євген Безкоровайний розповів також і про літературні здобутки Володимира та подякував йому за створення інтернет-сайту Тернопільської обласної організації НСПУ.

Володимир Демчишин подякував присутнім за теплі спогади  і прочитав свого вірша присвяченого батькові, а також повідомив, що хоче видати озвучені спогади окремою книгою.

 

Богдан Хаварівський

Коментарі вимкнені.