Віртуальний тур Тернополем

Більшість людей активно використовують Інтернет для пошуку товарів і послуг. Одна з найбільш популярних послуг у наші дні – це віртуальне бронювання готелів. Однак у цій області менеджери й індивідуальні туристи постійно зустрічаються з певною складністю: як можна вибрати конкретний підходящий готель, опираючись на практично однакові  рекламні проспекти з фотографіями? По суті, та ж проблема є й у рекламодавців: як найбільше вигідно продемонструвати продукт, підвищивши тим самим його популярність серед інших? Як максимально просто й швидко продемонструвати потенційним клієнтам, які перебувають за тисячі кілометрів? От дві сторони однієї й тієї ж проблеми, з якої зустрічаються люди в сфері туризму.
Для розв’язку подібних завдань ідеально підходить технологія «Віртуальний тур». Це приголомшлива рекламна технологія, що дозволяє передати тривимірне зображення  простору – готелів, ресторанів,тощо . Відвідувачі  сайту,  зможуть побачити  так, начебто б вони перебувають у Вас у гостях, повертаючи картинку мишкою на 360 градусів, перейти з одного приміщення в інше, оцінити їхній затишок і стиль.

Технологія сферичних фотографій удосконалюються дуже швидко: ще недавно однієї панорамою були дві фотографії, склеєні між собою. За допомогою цієї панорами користувач Інтернет уже міг оглянутися навколо себе, але при цьому розмір картинки був дуже маленьким.
Сьогодні віртуальні тури створюються з використанням технології Flash.  Крім того, у віртуальний тур можна вбудовувати переходи, активні зони.
У наш час у компанії є п’ять секунд, щоб зробити враження на свого клієнта. Тривалість перегляду віртуального туру, можна розраховувати як мінімум на кілька хвилин, протягом яких клієнт із захватом «подорожує» по приміщеннях: це не просто зацікавленість запропонованими послугами, це ще й захоплююча «гра», яка не може не вразити уяву самого вибагливого клієнта.

На разі опубліковано 9 локацій міста. Зараз команда проекту працює над створенням інших локацій і по мірі опрацювання на сайт будуть внесені нові обєкти.

http://maps.te.ua

-1 thoughts on “Віртуальний тур Тернополем

  • 14:53 | 23.05.2011 о 14:53
    Permalink

    Давно пора таке для Тернополя було зробити. молодці!

  • 16:23 | 23.05.2011 о 16:23
    Permalink

    Ви ше скажіть що віртуальні тури вперше в світі появилися на foto.te.ua/360/ )))) В пацани не полінилися і зробили сайт! А на фото те уа зібрані панорами від різних фотографів! І справа далі не пішла!

  • 16:38 | 23.05.2011 о 16:38
    Permalink

    Добрий день! Мене звати Макс, я адміністратор фото.те.уа.

    1. Представтися, щоб я знав, хто це “вкурсі як в нас справи ідуть”. Ховатись за ніком всі вміють, а як до діла, – в кущі.
    2. Саме так, ми розміщуємо панормами різних авторів, з вказанням авторства. Зрештою це і написано в нас на сторінці проекту, це не секрет 😉
    3. Особисто я немаю нічого проти комерції, хоча і вважаю, що продукт має бути якісним, а не таким як на сайті мапс.те.уа. Але це лице того сайту, і його автори вплані показувати його яким забажають.

    Ми відбираємо виключно якісні панорами. Можемо розмістити і ваші. Ідея в нас проста: представити місто (тобто проект не комерційний). В нас немає мети, забацати простенький сайтик на коліні, викласти пару панорамок з квадратним колесом в ровера і порваним небом, та розповідати як класно робити таку “атракцію” для клієнтів, і рубати на цьому гроші. Ми навіть плануємо зробити безкоштовний “тренінг”, щоб навчити будь-кого бажаючого знімати такі панорами і люди могли знімати його та представляти власне місто. Шкода, що люди одразу кидаються в штики, і бачать у всьому тільки ворогів. Проект 360, покликаний з іншою метою, він не комерційний, і основний у відборі це якість.

  • 16:51 | 23.05.2011 о 16:51
    Permalink

    Власне ми як розробники сайту ставимо на меті популяризувати Тернопіль в інет просторі. На рахунок якості на сайті написано – ,але це тільки початок! Ми зараз працюємо над якістю зображення та фото інших локацій. І готові в коментах у нас на сайті вислухати всі побажання користувачів!

  • 16:57 | 23.05.2011 о 16:57
    Permalink

    1. У вас не має коментарів на сайті, у вас є фідбек форма.
    2. Яка ціна комерційної зйомки?
    3. Якщо ваша мета некомерційна, чому б не приєднатися до вже існуючого проекту? (А на сайті викладати комерційне портфоліо).. (як пропозиція по співпраці.)

  • 17:02 | 23.05.2011 о 17:02
    Permalink

    Дуже багато пафосу.
    Нефайно говорити про те чого не знаєш напевне. Ти більше безпідставно кидатися словами на кшталт “забацати простенький сайтик на коліні”, “рубати на цьому гроші”. Оцінять люди. А якість і інші нюанси не проблема часу б вільного побільше. Проекту 1 день час покаже.

  • 17:05 | 23.05.2011 о 17:05
    Permalink

    Ну так, спочатку ви хлопці кидаєтеся словами що “далі діло не пішло”, а потім коли я вам контруктивно відповів про ваше “діло”, починаєте давати задню? Знаєте що? Захочете говорити – пишіть приватно. Ато я не вмію так гарно вивернути все навпаки і не люблю словоблудства. Бажаю удачі.

  • 17:25 | 23.05.2011 о 17:25
    Permalink

    Ну так, спочатку ви хлопці кидаєтеся словами що “далі діло не пішло”, – Ви це хто?

  • 18:22 | 23.05.2011 о 18:22
    Permalink

    ser_j – не “ваш”? Я от я і кажу, за ніками ховатись і гімінцем кидатися всі герої, а як за слова відповісти – “то не ми”. Низько хлопці, дуже низько. На цьому відкланяюся, не хочу опускатися до цього рівня.

    • 18:43 | 23.05.2011 о 18:43
      Permalink

      ser_j наш читач))) Тому НАШ)))

  • 19:26 | 23.05.2011 о 19:26
    Permalink

    Тиж сам просив в приват!я ТОБІ ВІДПИСАВ. А ти далі в коментах пишеш а приваті мовчиш. От для загалу викладу:

    від Юрій Кулик proekt@prosto.te.ua
    кому ***@foto.te.ua
    дата 23 травня 2011 р. 17:43
    тема Привіт!
    надіслано від prosto.te.ua
    сховати подробиці 17:43 (1 год. тому)

    Не ображайся ,але ти сам (або людина з твого АЙПІ) першим почав гадити. Адміни poglyad.te.ua поступили чесно і видали на Погляді всі твої дописи. Я розумію що можливо прейшли дорогу, но життя таке хто перший і більш запіарений той і рулить ! ЛОкації ми полюбому доведемо до хорошої якості, бо самі чудово розуміємо що це було на швидку руку тільки щоб встигнути до туристичного форуму.

    З повагою,
    керівник проектів – Юрій Кулик

    http://www.maps.te.ua – віртуальна подорож Тернополем

    • 10:52 | 24.05.2011 о 10:52
      Permalink

      Треба витирати всі повідомлення тоді. З вашої сторони чи сторони захисників вашого купа алйна вилилась, і такого що є взагалі не правдою, і що? Чомусь не витираєтиься. Я розумію ви – адміни на вашому сайті, правда завжди за вами, і моя помилка в тому, що ввязався в дискусію тут, яку ви можете поредагувати, витерти, забанити.

  • 20:57 | 23.05.2011 о 20:57
    Permalink

    Моє враження суто як користувача – так проекту треба працювати над якістю, задумка гарна і потрібна для міста.
    Щодо сайту – 360 – я розумію Вашу стурбованість, але конкурувати треба вміти, невже Ви надіялись, що Ваш проект буде вічно єдиним в Тернополі?
    Щодо викладений панорам на обох проектах- проект Юрія, на даний момент, містить таку саму, приблизно, кількість панорам, як і проект Максима (хоча на 360 знімки на даний момент якісніші). Але саме в проекті 360 відчувається його комерційність (хоч і не відверто), кому цікаво з гостей міста розглядати бари, клуби??? невже немає в місті цікавіших місць? Чому, для прикладу, не взяти човна та не зняти панораму тернопільського ставу?
    І про сайт на коліні… я б так не казав, при тому що самі використовуєте за основу карти гугла.
    Нікого не хочу образити, але пишу свої думки.
    Всім учпіхів у роботі і кращих сайтів та більшої кількості гарних панорам.
    І мій висновок такий – добре що є конкуруючі проекти, вони заставляють всіх рухатись вперед.

  • 00:20 | 24.05.2011 о 00:20
    Permalink

    До Макса.
    Шановний, ви так вмієте файно обсирати, що аж ну, хвалите свій сайт та роботи і какашками кидаєтесь в опонентів. Але скажіть, ви не зауважили часом, що і у вас і на емапсі деякі панорами робив Любчик Городенчук! То як виходить у вас він цаца, а у конкурента кака? Думаю Любомиру буде дуже цікаво почитаті ваші пости і оцінити з якими мерзенними партерами він співпрацював.
    А тепер з точки зору популяризації Тернополя. На вашому сайті я інфу про панорами з головної сторінки не знайшов, тобто вже лажа. Далі фото може і якісніші, але з моїми 40мбітами грузяться страшне довго, а що говорити про юзерів у яких 1-5мбіти?
    На вашому “писаному не наколіні” сайті більше комерції. Капец туристам з інших міст інтересно дивитися панормаи кози і рівера, це їх неодмінно з мотивує приїхати в Тернопіль.
    Так шо шановний Максе, мовчіть в тряпочку. Спершу зробіть свій проект конкурентноздатним, а потім комусь вказуйте.
    З найкращими побажаннями.

    • 10:50 | 24.05.2011 о 10:50
      Permalink

      В мене вдома ледве 3 мбіт (УТК) і все нормально грузиться, при 40мбіт бітеровських воно грузиться як з локального компа. Тобто у вас або далеко не 40мбіт, або це банальний наклеп.

  • 10:38 | 24.05.2011 о 10:38
    Permalink

    В нас Любомира 1 панорама, і так вже сталося, що вона краща за любу панораму яка розміщена на вашому сайті. Фігні не тримаємо.

    До Олеся “кому з гостей цікаво розглядати бари клуби” – кожному своє. А почали з приміщення, тому що коли починали на дворі була така погода, що нічого не познімаєш доброго. І раз я кажу що проект не комерційни то так воно і є. Ми все знімали за дякую і знімали для того щоб навчитися.

    • 10:56 | 24.05.2011 о 10:56
      Permalink

      Додати б панораму Театрального майдану, щоб з нього можна було “зайти” в театр… ну і т.д.

  • 11:12 | 24.05.2011 о 11:12
    Permalink

    Якщо нам видадуть вихідний (исходник)файл для флеша ми його додамо без проблем!

    • 13:06 | 24.05.2011 о 13:06
      Permalink

      Навіщо вам “ісходник”? На перехід до театру можна поставити і лінк на конкретну панорма htpp://foto.te.ua/360/ і так далі, і і перехід працюватиме. Але щось мені підказує, що ви цього ніколи не зробите 🙂

  • 16:01 | 24.05.2011 о 16:01
    Permalink

    Ісходнік портібен для того щоб людина яка зайшла в театр по лінку вийшла з нього, а не залишилася там жити)))

  • 08:18 | 25.05.2011 о 08:18
    Permalink

    Перечитав коменти і не розумію що мішає проекту 360 і maps.net.ua розвиватись паралельно? кожен хай має свою концепцію і стратегію. 2 подібних проекта для Тернополя це не біда.
    Наприклад в Тернополі більше 5 потужних новинних порталів і всі вони функціонують, конкурують, тощо.

  • 20:24 | 25.04.2015 о 20:24
    Permalink

    ви краще поясніть. чому впала якість фотографій вулиць і з чим це звязано.

  • 20:33 | 25.04.2015 о 20:33
    Permalink

    Я маю на увазі’ що десь 4 місяці назад фотографї вулиць в 3d були набагато чіTкішими а зараз низької якості .’ в нас завжди як починають щось змінювати то до гіршого .’ з такою якістю не має бажання навіть дивитись і це не тільки моя думка.

Коментарі вимкнені.