Вимагала хабар – опинилася під слідством

Днями тернопільські оперативники обласного управління боротьби з економічною злочинністю задокументували факт вимагання та отримання хабара службовцем обласного акціонерного товариства. 56-ти річна заступниця голови правління вимагала у приватного підприємця чотири тисячі гривень хабара за позитивне вирішення питань, що входять до її компетеції.

Як повідомив начальник УДСБЕЗ в Тернопільській області Анатолій Лупійчук, приватний підприємець звернувся до заступника голови правління з проханням надати йому в оренду складське приміщення, належне акціонерному товариству, для облаштування складу по фасуванню продуктів харчування. Жінка запропонувала йому використати склад площею 140 квадратних метрів. Однак при цьому зазначила, що в договорі оренди буде зазначено лише 70 квадратних метрів, а за користування рештою приміщення підприємець сплатить їй особисто. Власні старання службовець оцінила в чотири тисячі гривень – у стільки ж, скільки потрібно було сплатити офіційно. Лише тоді посадовець пообіцяла підписати усі необхідні документи.

Наступного дня заступниця отримала бажану готівку та підписала договір оренди. Однак скористатися хабарем чиновниці не довелося. Працівники міліції затримали посадовця та вилучили грошові кошти, які та вимагала.

За ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 368 Кримінального кодексу України, порушено кримінальну справу.

Коментарі вимкнені.