визначено переможців обласного етапу конкурсу „Податки очима дітей – 2011”

У Державній податковій адміністрації Тернопільської області відбулося підведення підсумків другого етапу (обласного) Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Податки очима дітей – 2011». Цьогоріч на конкурс потрапили роботи учасників районного рівня, які посіли І місця, та стали лауреатами обласного етапу. А це майже 100 робіт: малюнки, виконані у різних стилях, вироби із бісеру, дерева та шкіри, вишивки, оповідання, казки та вірші на податкову тематику. Днями зал засідань колегії ДПА в Тернопільській області, у якому зазвичай відбуваються ділові заходи, на кілька годин перетворився у яскраву лабораторію дитячої творчості.

 

Компетентне журі, яке очолив голова ДПА в області Михайло Кацан і до складу якого увійшли представники місцевих ЗМІ, мистецтвознавці та літератори, мало непросте завдання: із кращих робіт вибрати найкращі малюнки, твори декоративно-прикладного мистецтва та літературні твори у двох вікових категоріях (І – 9-11 років та ІІ – 12-15 років).

Журі під час оцінювання враховувало актуальність та повноту розкриття податкової тематики, творчий підхід (відсутність копіювання та запозичення тем) та охайність робіт. Після жвавих дискусій та обговорення рішення прийнято одностайно: 20 учасників здобули І, ІІ та ІІІ місця. Ті 6 робіт, яким присвоєно перше місце, будуть надіслані ДПА України для участі у завершальному етапі конкурсу.

Переможці обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Податки очима дітей – 2011» отримають дипломи та цінні подарунки, а тих, чиї роботи здобудуть призові місця на завершальному етапі конкурсу, чекає незабутня поїздка на відпочинок у санаторій «Маяк», що в Євпаторії.

 

 

 

 

Довідка. Конкурс зініційовано Державною податковою адміністрацією України з метою виховання податкової культури у молоді – майбутніх платників податків, посилення творчого фактора у формуванні свідомого ставлення до сплати податків дітей і молоді шкільного віку. З року в рік конкурс знаходить своїх прихильників, а тому вже став традиційним. Творче змагання було започатковано у 2001 році та поновлено у 2006 році.

Коментарі вимкнені.