Янукович ухилився від відповіді на запитання про Бандеру і Шухевича

Президент України Віктор Янукович ухилився від відповіді на запитання про його ставлення до відміни судами указів попереднього глави держави Віктора Ющенка про присвоєння провідникові Організації українських націоналістів Степану Бандері і головнокомандувачу Української повстанської армії Роману Шухевичу звання Героя України.

“Ні в якому разі нам не треба шукати прості відповіді на складні запитання, ні в якому разі. І дуже важливо пам’ятати, що ми не повинні шукати розбіжності серед наших людей. А треба нам шукати як і на чому об’єднуватися, а хто буде вірити в яких героїв, – нехай вірять: ніхто нікому не заперечує. Слава Богу, ми живемо в демократичній країні “, – зазначив Янукович у прямому ефірі шести телеканалів у рамках проекту Розмова з країною.

Як повідомлялося, 12 січня на сайті Януковича з’явилося повідомлення, що набуло чинності рішення Донецького окружного адмінсуду, який скасував указ глави держави від 20 січня 2010 року Про присвоєння Бандері звання Героя України.

21 квітня 2010 Донецький апеляційний адміністративний суд визнав незаконним президентський указ від 12 жовтня 2007 року про присвоєння звання Героя України головнокомандувачу УПА Шухевичу.

УНІАН

Коментарі вимкнені.