З 1 квітня на Тернопільщині рибалкам “зась”

З 1 квітня по 10 червня 2011 року у всіх рибогосподарських водних об’єктах Тернопільської області, включаючи водойми, які знаходяться в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, буде встановлено період нересту риби та інших водних живих ресурсів. Відтак діятиме заборона на їх вилов.

Таке рішення прийнято фахівцями головного державного управління рибоохорони і регулювання рибальства у тернопільській області з метою охорони природного відтворення водних живих ресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Тернопільської області.

Всі рибогосподарські водні об’єкти області, включаючи водойми, які знаходяться в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, на період нересту оголошуються нерестовищами.

У нерестовий період у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах заборонено днопоглиблювальні, вибухові, бурові, сейсмологічні роботи, видобуток гравію та пiщано-ракушкової сумiшi.

Заборонено пересування будь-яких плавзасобів, за винятком проходу фарватером, транзитного проходу, робіт по встановленню бакенiв i у випадках надзвичайної потреби (шторм, туман, аварія тощо) та крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних живих ресурсів.

Рибалкам-любителям дозволено вилов риби однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у спеціально визначених  місцях.

Коментарі вимкнені.