З “Ниви” знято три очки!

Дисциплінарний комітет ПФЛ прийняв рішення про позбавлення трьох турнірних очок команди футбольного клубу «Нива» (Тернопіль). Сталося це через несплату обов’язкового внеску за участь команд у першості України з футболу серед команд другої ліги, – пише газета “Номер один”.

Відповідне рішення було прийнято ще 9 лютого, водночас у ньому передбачалося, що воно вступить у силу лише з 1 березня, якщо до цієї дати на рахунку ПФЛ не з’явиться 72 тис. грн. Саме така сума складає II та III-ю частини річних внесків за участь у чемпіонаті України серед команд другої ліги.

Оскільки на офіційному сайті ПФЛ у “Ниви” вже 10 очок, а не 13-ть, як було раніше, то можна говорити із впевненістю, що грошей у ПФЛ з Тернополя так і не поступило.

Як стало відомо «Номер один», з ФК «Нива» до Києва направлено документ, який гарантує перерахування грошей до кінця березня. Чи так воно буде – покаже час… Але на цьому біди тернопільського клубу не закінчилися. Так, ФК «Металург» (Донецьк) продовжує звертатися до вищих футбольних органів країни, щоб ФК «Нива» повернув 40 тис. грн. за трансфер Юрія Путраша, який вже впродовж довгого часу виступає за клуб прем’єр-ліги «Оболонь» (Київ).

Водночас варто зазначити, що тернопільська «Нива» не єдина у плані втрати очок. У лізі, де виступають тернополяни, недорахувалися трьох очок також «Динамо» (Хмельницький), «Рось» (Біла Церква ) та «Верес» (Рівне). Такі ж санкції прийнято до першолігового клубу “Фенікс-Іллічівець” з Калініного.

Коментарі вимкнені.