Тірамісу – знаменитий італійський десерт від тернопільських мамусь

Для приготування класичного тірамісу необхідні mascarpone (маскарпоне) – молодий м’який сир з додаванням сметани або вершків і savoiardi (савоярді) – повітряне пористе печиво у формі трубочок. Проте існує безліч варіантів з додаванням фруктів, ягід, шоколаду і різних алкогольних напоїв. Крім того, є чимало рецептів смачних тортів з тією ж назвою, для яких використовується крем на основі сиру маскарпоне і бісквітні коржі. Якщо ви не змогли купити маскарпоне, то для торта або десерту використовуйте суміш з ніжного вершкового сиру або жирного сиру з додаванням вершків, масла або молока.

Склад:

  • 5 курячих яєць
  • 100 грам цукрової пудри
  • 500 грам сиру маскарпоне
  • 250 грам печива Савоярді
  • 400 мл приготованої кави
  • порошок какао, або сухий напій “Несквік”
  • дрібка солі


1. Відділити білки від жовтків. До жовтків додати цукрову пудру
2. Збити жовтки з цукровою пудрою. Додати сир Маскарпоне
3. Збити сир з жовтковою масою
4. Збити білок з дрібкою солі
5. Обережно вимішати сирно-жовткову масу, поступово додаючи збиті білки
6. Застелити форму харчовою плівкою
7. Викласти шар печива, попередньо зануривши його до половини у ємність з кавою. Саме до половини, або ж, якщо вам вдасться, блискавично занурити все печиво. Оскільки я робила вже не вперше, то зауважила, що чим більше кави втягне печиво, тим більше схожим на кашу буде десерт (правда на смакових властивостях це жодним чином не позначиться). А занурюючи його лише до середини ви дасте печиву можливість згодом ввібрати в себе і трохи сирної маси
8. Викласти половину маси на печиво. Розрівняти
9. Викласти другий шар печива, знову ж лише до половини занурюючи його в каву. Зверху викласти решту маси. Розрівняти. Поставити в холодильник на 2-3 години. Перед подачею посипати зверху какао, або ж розчинним порошком "Несквік"

Рецепт перевіряли тернопільські мамусі

Коментарі вимкнені.