З Тернополя до Києва – за 3,5 години

Відбулася робоча зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Василя Коломийчука з керівництвом Львівської залізниці. Обговорювалися окремі питання влаштування швидкісного руху потягів на залізничному напрямку «Донецьк-Київ-Львів», – повідомляє прес-служба ОДА.

На початку зустрічі Василь Коломийчук зазначив, що швидкісний потяг буде дуже потрібним для нашої області, дозволить економити багато часу, адже з Тернополя до Києва можна буде дістатися за 3,5 години, а до Львова – за годину.

Перший заступник начальника Львівської залізниці Олександр Єфіменко повідомив присутніх, що державне завдання – відкрити швидкісний рух поїздів до «Євро-2012» – поставив перед залізничниками Президент України Віктор Янукович, і попри складнощі, це завдання мусить бути виконане. Він подякував за підтримку Тернопільській облдержадміністрації і підтвердив, що є ще кілька моментів, які не можливо вирішити без спільної праці.

Заступник начальника-начальник служби колії Львівської залізниці Володимир Харлан розповів, що виникли проблеми стосовно переїзду через станцію Великі Бірки Тернопільського району. Відповідно до технічних характеристик, поїзди через цю станцію можуть їздити зі швидкістю 60км/год. А для швидкісного потяга потрібна швидкість 160 км/год.

«Аби забезпечити необхідні параметри, треба випрямити занадто зігнуті криві існуючої залізничної колії, зробити потрібні нахили залізничного полотна, укріпити грунти, — зауважив Володимир Харлак. — Також треба зробити безпечним переїзд та перехід через колію, відновити аварійний міст тощо».

Перший заступник голови облдержадміністрації Василь Коломийчук зауважив, що місцева громада розуміє важливість державного завдання.

«Громада готова сприяти залізничникам і дорожникам, тому потрібно всі роботи виконувати так, аби не створити людям незручностей ні зараз, ні після завершення робіт, — сказав Василь Коломийчук.

За підсумками робочої зустрічі сторони домовилися, що на даний момент основну роботу повинні взяти на себе проектанти. Після цього варто ще раз зібратися для остаточного узгодження та затвердження проектної документації. З початку квітня залізниця починає виконувати будівельні роботи.

-1 thoughts on “З Тернополя до Києва – за 3,5 години

  • 23:02 | 8.02.2011 о 23:02
    Permalink

    це класно-до Львова за годину,і до Києва за 3,5,але ж,курча мать,вони його пустять так,що нікому нафіг не треба буде в той час їздити.

    • 09:26 | 9.02.2011 о 09:26
      Permalink

      мені здається пустять стандартно. вночі зі Львова, під ранок у Києві. так найзручніше усім. або в 3-4 ранку зі Львова…

Коментарі вимкнені.