За продаж дітям цигарок та «ром-коли» в Тернополі – оштрафують та позбавлять ліцензії

За результатами прокурорських перевірок внесено 5 приписів, за якими кожного із підприємців-порушників оштрафують на 6 800 гривень та позбавлять ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі тютюном та алкоголем.

Прокуратурою Тернопільської області проведено перевірку дотримання вимог законодавства щодо попередження вживання неповнолітніми пива, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Встановлено, що працівники відділів кримінальної міліції в районах області виявляли факти продажу слабоалкогольних напоїв та тютюну неповнолітнім, проте матеріали для вирішення питання щодо покарання приватних підприємців за порушення не скеровували у відповідні служби.

Неповнолітні без перешкод купували цигарки у продуктових магазинах Чорткова, Борщова, Монастириська, а «Ром-колу» у місті Бучачі. Проте, лише після втручання прокурорів районів, відповідні приписи про порушення у магазинах приватних підприємців скеровані до податкової служби. Відповідно до ст.17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» тепер кожного підприємця оштрафують на 6 800 гривень та вирішуватимуть питання щодо позбавлення ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі тютюном та алкоголем.

Перевірки на вказаному напрямі роботи проводяться постійно, – повідомляє  прес-служба прокуратури області.

Коментарі вимкнені.