«Зарніце» не місце на Тернопільщині

Постійна комісія Тернопільської обласної ради з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, туризму та курортно-рекреаційної діяльності, яку очолює депутат облради від УНП Віталій Шафранський, на своєму засіданні вирішила рекомендувати Тернопільській міській, районним радам Тернопільської області провести засідання постійних комісій, на яких розглянути питання можливості не участі Тернопільської області у проведенні гри «Зірниця».

 

«Тернопілля має багаторічний досвід національно-патріотичного виховання школярів через залучення їх до участі у всеукраїнській патріотичній козацькій грі «Джура» та обласній тереновій грі «Легенда УПА-2011 ім. Михайла Сороки», інших українських патріотичних іграх і таборах, тому бажання центральної влади відродити в Україні радянську гру «Зірниця» є незрозумілим і неприпустимим для патріотичної Тернопільщини», – вважає голова фракції УНП в Тернопільській обласній раді Володимир БОЛЄЩУК.

 

Зважаючи на це, третім пунктом рішення комісії облради, пояснює Володимир БОЛЄЩУК, є рекомендація начальникам управлінь освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації, Тернопільської міської ради та завідувачам відділів освіти райдержадміністрацій взяти під контроль підготовку до участі команд області та районів у всеукраїнській патріотичній козацькій грі «Джура» та обласній тереновій грі «Легенда УПА-2011 ім. Михайла Сороки».

 

Я сподіваюсь, що рішення комісії підтримає й весь депутатський корпус Тернопільської обласної ради, інші місцеві ради й школярі Тернопільщини участі у грі «Зірниця» брати не будуть», – каже представник УНП Володимир БОЛЄЩУК.

Коментарі вимкнені.