Заробітна плата на ВАТ “Оріон” майже на 40% перевищує середню по Тернопільській області

Чергове засідання постійно діючої комісії з проведення фінансово-економічного аналізу господарської діяльності відкритих акціонерних товариств відбулося в РВ ФДМУ у кінці березня цього року.

На засіданні комісії було проаналізовано фінансово-господарську діяльність у 2010 році ВАТ “Тернопільський радіозавод “Оріон” та “Перспектива 1”.

Зокрема, у звіті голови правління ВАТ “Перспектива 1” І. Дудина йшлося про результати діяльності товариства у минулому році, про стан погашення податкового боргу та шляхів ліквідації заборгованості до Пенсійного фонду України.

Голова правління ВАТ “Тернопільський радіозавод “Оріон” Я. Карпик у своєму звіті про результати фінансово-господарської діяльності підприємства зазначив, що у 2010 році колективом виготовлено продукції більше, ніж на 30 мільйонів гривень, проте частина її ( на 11 млн. грн.) залишається не реалізованою з об’єктивних причин. На заводі розроблена програма діяльності на 2011 рік, яка спрямована на приведення до сучасних вимог продукції заводу з метою підвищення її конкурентності. Завдяки комплексу робіт ВАТ “Оріон” став переможцем кількох зовнішних та внутрішніх тендерів на виготовлення продукції, підписано контракти на десятки мільйонів гривень.

Проблемними питаннями акціонерного товариства залишається отримання кредитних коштів, вчасна виплата заробітної плати, сплата внесків до Пенсійного та інших фондів.

Середня заробітна плата на підприємстві минулого року складала 2084 гривні, у той час, як середня по Тернопільській області – 1500 гривень. Є прогнози на підвищення заробітної плати у 2011 році. А щодо результатів, з якими буде завершено цей рік, вважає голова правління, предметно говорити поки рано: багато залежить від зовнішньополітичної ситуації, яка склалася у деяких країнах, з якими раніше укладалися контракти на поставку продукції.

Товариству необхідно вживати конкретних заходів щодо виконання фінансового плану 2011року, працювати над недопущенням заборгованості із заробітної плати, прискорити вирішення питання по об’єктам соціальної сфери.

Розмова з головами правлінь носила конструктивний характер, бо регіональне відділення, як орган управління корпоративними правами держави у цих товариствах, зацікавлене у підвищенні ефективності їх роботи та прибутковій діяльності.

-1 thoughts on “Заробітна плата на ВАТ “Оріон” майже на 40% перевищує середню по Тернопільській області

  • 17:24 | 14.04.2011 о 17:24
    Permalink

    цікаво аж..а яке хоць радіво той радівозавод випускає ,де купити і кільо вартує?

Коментарі вимкнені.