«Завдання для тернопільської «Ниви» – вихід у першу лігу українського футболу»

Під час спілкування з глядачами телеканалу ІНТБ у прямому ефірі програми «Відверто про політику» гуманітарний заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гоч, відповідаючи на запитання журналістів «Номер один» про долю тернопільського футболу, зазначив, що сам є уболівальником «Ниви» та мріє повернути в наше місто великий футбол.

«Цілком зрозуміло, що «Нива» увійде в цей сезон і на наступний буде ставитись завдання про вихід з другої в першу лігу», – запевнив Петро Гоч.

За словами посадовця, влада гарантувала Федерації футболу України і Професійній футбольній лізі, що «Нива» фінансово стабільно увійде в цей сезон.

«Нас зрозуміли, нас почули, нас підтримали», – зазначив Петро Володимирович.

Щодо форм фінансування команди, то бачення у влади наступне: «Нива» як футбольний клуб є приватним підприємством, в якому є власники, які мають певний відсоток акцій чи долю і які утримували цей клуб. «Тому зараз стоїть питання реформування цього клубу, перетворення його в трішки іншу форму, щоб частина власності була державною чи комунальною. Тоді можна фінансувати з місцевих бюджетів. Працюємо у пошуках інвесторів і вони вже зараз є. Вони місцеві, виростали на тернопільському стадіоні та є уболівальниками футболу і готові своїми коштами допомагати. Частину акцій зможуть вільно придбати звичайні вболівальники. Ці акції будуть не надто дорогими, можливо, номіналом 10, 20, 30 гривень, і кожен уболівальник, який схоче підтримати свою команду і мати частку власності, відчувати себе власником «Ниви», зможе їх придбати», – каже високопосадовець ОДА.

Окрім того, у владних коридорах намагаються підійти до проблем тернопільського футболу комплексно. «Якщо ми кажемо про «Ниву», що це буде та команда, яка була в середині 90-х років, яка радувала нас футболом, глядач потягнувся на трибуни, то тільки за рахунок квитків «Нива» могла себе утримувати. А що в нас робиться з гравцями? «Нива» – одна з команд, яка зараз займає не найкращі місця у другій лізі, а в той же час у її складі з 11 гравців 7 з інших міст. Невже нам треба було купляти гравців в інших містах, привозити їх сюди, щоб бути там 3-ми знизу», – певен Петро Володимирович.

Петро Гоч скептично поставився до футбольних досягнень комунальної команди «Тернопіль», зазначивши, що їхні хороші показники є прийнятними для любительського футболу. При цьому заступник губернатора зазначив, що вони будуть «вибудовувати систему, яка стосується дитячо-юнацької спортивної школи, фан-клубу, самої «Ниви», бази для проведення тренувального процесу, харчування тощо. Насправді, це є великі капіталовкладення і ми маємо вже конкретні напрацювання, в тому числі з сільськогосподарськими виробниками, які є на Тернопільщині, про те, що вони допоможуть вивести «Ниву» на належний рівень.

«Ми хочемо побачити «Ниву» не просто у грі, а й у перемогах. Коли стадіон буде збиратися і ми сподіваємося, що буде заповнена не тільки одна трибуна, і команда нас буде тішити своїми результатами», – підсумував Петро Гоч.

-1 thoughts on “«Завдання для тернопільської «Ниви» – вихід у першу лігу українського футболу»

  • 09:05 | 3.03.2011 о 09:05
    Permalink

    Поки це лише слова. А роботи в цьому напрямку не видно жодної. От попередній голова ОДА навіть робочу групу створив, результатом роботи якої мала бути угода з інвестором у листопаді 2010. І чим завершилося – а нічим! Одні слова.

Коментарі вимкнені.