Заява націоналістичних сил з приводу закриття Бібліотеки української літератури в Москві

Закриття Бібліотеки української літератури в Москві є проявом антиукраїнської позиції нинішньої російської влади. Таким чином Кремль вкотре проявив своє зневажливе ставлення до незалежної української держави та її народу.

Останніми роками російська владна верхівка послідовно створює в уяві своїх громадян образ України як ворожої держави. Цьому прикрому процесу не завадила навіть перемога на президентських виборах проросійського кандидата Віктора Януковича, який всіляко намагається догодити офіційній Москві.

Сьогодні вже стало очевидним, що антиукраїнська істерія в Москві набирає все більших обертів. Під надуманими приводами забороняються українські громадські організації, вилучається українська література. Власне такі дії саме й підпадають під ознаку екстремізму та розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Ми переконані, що причина такої недружньої позиції в тому, що російський істеблішмент все ще не може змиритися із існуванням незалежної України. Російська влада намагається в будь-який спосіб заборонити літературу, яка з державницьких позицій висвітлює історичне минуле України і принципово відстоює наше державне та національне право на майбутнє.

В цій ситуації обурює позиція Президента України Віктора Януковича, який мовчки зносить відверто принизливі для українського народу заяви російських політиків, як то заперечення Володимиром Путіним внеску українців у перемогу над нацизмом, шовіністичні висловлювання. Генконсула РФ у Львові Євгена Гузеєва стосовно походження української мови.

Ми вимагаємо від Президента України Віктора Януковича втрутитися в ситуацію навколо закриття Бібліотеки української літератури в Москві та вимагати від Президента РФ Дмитра Медведєва пояснень з приводу відверто недружніх кроків по відношенню до Української держави.

Голова Конгресу Українських Націоналістів Степан Брацюнь

Голова Організації Українських Націоналістів(б) Стефан Романів

Голова Організації Українських Націоналістів Микола Плав’юк

Коментарі вимкнені.