Житель Гусятина заробляв на загублених документах, які він нібито знайшов

Житель Гусятинського району, повернувшись до рідного села з колонії, де відбував покарання за пограбування, придумав для себе спосіб заробітку.
Як повідомляє прес-служба УМВСУ в Тернопільській області, чолов’яга дивився телевізійні рекламні оголошення, друковану рекламу про втрачені документи і телефонував зі свого мобільного. Причому, його дзвінки дуже радісно сприймали люди. «Я знайшов ваші документи», – повідомляв він. А власникові навіть не спадало на думку запитати: де знайшов, що записано у техпаспорті чи іншому документі. Натомість охоче приставав на пропозицію попередньої оплати. Чоловік вимагав спочатку розплатитися, а після того він, мовляв, поверне документи. Спосіб оплати простий: купити картки поповнення рахунку мобільного оператора та повідомити йому номери рахунків.

У першому випадку йшлося про документи на дорогу іномарку, тож шахрай зажадав 1 200 гривень. Власник машини виконав умови: придбав дванадцять карток по сто гривень та телефоном повідомив номери. Після того шахрай вимкнув телефон.

Друге оголошення стосувалося документів на «Жигулі», тож зловмисник забажав 600 гривень. І знову у такий же спосіб отримав «винагороду». Третя жертва віддала за обіцянку суму, еквівалентну сотні євро.

Шахрая затримали міліціонери. Після розслідування справу було направлено до суду. Вирок – два з половиною роки колонії

Коментарі вимкнені.