Живий Журнал, яким користуються тернополяни, вчора атакували

Адміністрація LiveJournal розповіла про подробиці найпотужнішої DDoS-атаки в історії ресурсу. Блогохостинг піддався атаці у другій половині дня 30 березня. Повідомлення на цю тему написав директор з розвитку продуктів компанії SUP Ілля Дронов, – пише ТСН.

Нагадаємо, 30 березня керівник LiveJournal Russia Світлана Іваннікова заявила, що “атака подібної потужності трапляється вперше за історію ЖЖ”.

Хакерська атака, за словами Дронова почалася близько 16:00 за московським часом (15:00 за Києвом) і закінчилася лише після півночі. Система Load Balancer, що відповідає за розподіл вхідного навантаження по серверах LiveJournal, обробляла близько 1,2 мільйона одночасних з’єднань при середній нормі в 50 000 з’єднань.

Таким чином, LiveJournal довелося обслуговувати в десятки разів більше запитів, ніж зазвичай, і “віддавати” по 2 гігабайти трафіку в секунду замість звичайних 400 мегабіт.

“За той час, поки ми боролися з атакою, нам вдалося її систематизувати, виділити шкідливий трафік з нормального, що в підсумку дало нам можливість його частково відсікти і відновити працездатність системи”, – повідомив Дронов.

За його словами, технічним службам довелося тимчасово відсікти індексацію ресурсу різними пошуковими системами, що на даний момент призводить до затримок у появі свіжих записів в результатах пошуку. У той же час Дронов пообіцяв, що це буде виправлено протягом дня.

Також було викладено карту “1 000 випадково вибраних атакуючих систем”, згідно з якою сервера, використані зловмисниками, розташовувалися в Індії, Пакистані, Китаї, Ємені, Південній Кореї, Японії і країнах колишнього СРСР.

Коментарі вимкнені.