Що “кажуть” ранні овочі на ринку Тернополя
Після холодів та домашньої консервації – хочеться свіженького та соковитого. Хоч до полуничок ще чекати, вже з’явились перші весняні смаколики – черемша, молода капусточка та редиска. Продавці запевняють – все натуральне та корисне.
Кореспонденти ІНТБ перевірили особисто. Купили на ринку пучечок редиски, зеленої цибульки та найменшу, серед тих що знайшли молоду капусту. Віднесли весняний набір на експертизу. Після натирань, розмішувань та вимірів побачили – все їсти можна, передає ІНТБ.
– Продукція поступає вже на центральний ринок, ранні огірки, ранні помідори, капуста, редиска, все приступає до реалізації, перевищення ми ще такого не зафіксували, – розповіла заступник начальника обласної Державної лабораторії ветсанекспертизи Наталя Остапів.
Навіть якщо нітратів нема, можна нашкодити собі якщо занадто захопитись першими весняними вітамінами. Аби відійти від зими – всього має бути в міру – сонечка, прогулянок та свіжих овочів, кажуть лікарі.
– Десь з допомогою вживання свіжих овочів і фруктів, десь з допомогою зміни ритмів, десь з допомогою якихось приємних емоційних навантажень, а особливих якихось ліків від цього немає, – запевнила заступник головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Тернополя Надія Боднар.
Тим же, хто зовсім засумував, та ніяк не може перейти на літній режим, лікарі радять – не боятись та не соромитись прийти на консультацію до фахівця.
Коментарі вимкнені.