На Волині також заборонили УПЦ МП

Волинська обласна рада на позачерговій сесії 11 квітня заборонила діяльність УПЦ Московського патріархату в області. Про це повідомляє Українська правоа.

Рішення підтримали усі 54 депутати.

Також рада рекомендувала Волинській ОВА розірвати договір оренди на комплекс споруд з релігійною організацією “Святогорський Успенський Зимненський Ставропігіальний жіночий монастир Волинської області” й відповідні договори з іншими релігійними громадами УПЦ МП, що користуються храмами, які є пам’ятками архітектури.

Також депутати підтримали текст звернення до вірян УПЦ МП із закликом розірвати будь-які зв’язки з російською православною церквою.

В облраді наголосили, що припинення діяльності московських церков на Волині – це стратегічне питання, бо “керівництво цієї організації вже давно має російські паспорти.

  • 10 квітня Рівненська обласна рада проголосувала за заборону діяльності УПЦ МП на Рівненщині, а в самому Рівному депутати припинили право користування земельними ділянками на території громади, які використовує УПЦ МП.
  • На початку квітня жителі Хмельницька проголосували за перехід церквиКазанської ікони Божої матері Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України. 
  • 30 червня 2022 року Львівська міська рада ухвалила рішення про заборону Московського патріархату на території Львова. 

Коментарі вимкнені.