Доцентка ЗУНУ, яку затримали на хабарі, на суді намагалася дітьми прикрити свій ганебний вчинок (відео)

За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури Тернопільським міськрайонним судом визнано винною та засуджено до 2 років позбавлення волі викладачку Західноукраїнського національного університету за одержання нею неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення членами приймальної комісії про зарахування на навчання (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Прокурор довів у суді, що обвинувачена запевнила майбутнього студента у необхідності перерахувати їй для початку 11 тис грн на картковий рахунок, задля впливу на інших службових осіб, причетних до вступної компанії у виші.

Іншому абітурієнту викладачка пообіцяла за 42 тис грн вплинути на відповідних посадових осіб навчального закладу задля зарахування його на бюджетну форму навчання. Після передачі вказаної суми в одному із ресторанів Тернополя доцентку затримали правоохоронці.

Відтак, за рішенням суду, жінка проведе 2 роки за ґратами.

Вирок ще не набрав законної сили.

Тернопільська журналістка Яна Полухіна, яка була присутня на засіданні, запитує, чому люди не думають про своїх дітей, коли беруть хабарі пачками, а згадують лише у суді, просячи не відправляти їх за ґрати, бо дітей нема на кого лишити…

  • Можете запитати про це доцентку ЗУНУ Інну Гуцул.   24 червня 2024 року їй оголосили вирок за хабарництво (ч.2 ст.369-2 ККУ) – визнали винною і призначили покарання: позбавлення волі на 2 роки (так-так, її відправили за ґрати!!!). Що цікаво, вирок озвучили менш ніж за рік з моменту затримання і повідомлення про підозру, що дуже швидко.
    Ще на початку судового розгляду І.Г. визнала себе винною частково, не погодившись із деякими сумами хабарів, які вона нібито вимагала в абітурієнтів ЗУНУ. А вже під час допиту – вину не визнала зовсім (що, як на мене, і вплинуло на призначення покарання). Мовляв, хотіла допомогти, брала гроші, щоб потім заплатити за їхнє навчання, бо ж вона економіст, а не юрист, і в усіх цих кримінальних тонкощах не розбирається.  Хай там як, озвучили рішення суду першої інстанції, далі ще апеляція, хоча обвинувачена з адвокатом не підтвердили (походу, вони були в шоці). Та у будь якому разі, це ще не кінець історії… Та і скоро будемо слідкувати вже за іншою, адже днями затримали колегу І.Г. із ЗУНУ, і теж на хабарі. Щось тому вузу пороблено.

 

.

Коментарі вимкнені.