Чому у Сергія Надала хочуть позбутись літака і танків у парку? Ви здивуєтесь…

До квітня 2017 року у Тернополі мають знайти того, хто демонтує “нестерпимий символ комунізму і совдепії” – літак. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет міської ради.

Тернопільська міська рада оголосила конкурс на найкращу ескіз-ідею композиції замість радянського літака, що височіє на постаменті біля парку Національного відродження. До участі у відкритому конкурсі запрошують фахівців, авторські колективи. При проектуванні слід врахувати соціальну значимість об’єкта та його функціональність.
Автор проекту, який переможе, отримає 5 тис. грн. Друга і третя премії – по 3 і 2 тис. грн. Також для учасників передбачені заохочувальні премії у розмірі 5 тис. грн.
Оцінюватимуть проекти заслужені архітектори України, фахівці у сфері художніх і архітектурних проектів, повідомляють у міській раді.

За словами депутат міської ради Андрія Шкула, так готують ділянку у парку для будівництва.

  • І на тій хвилі патріотизму, а на ділі маніпуляції думкою, його таки знімуть. А знаєте чому і літак і техніку з старого парку хочуть кудись подіти? Нє)? А ви погугліть і на кадастрову карту подивіться: неподалік лтака землю дали прокуратру області під забудову, а під технікою в Старому парку в чи то 12 чи то 13 році під КП заганяли ділянку. І теж для будови.
    От такий от, друзі курйоз: радянська техніка захищає тернопільську землю. Поки, – пише депутат у мережі Фейсбук.

Нагадаємо, МІГ-17 – радянський винищувач, розроблений наприкінці сорокових років минулого століття, був встановлений на постаменті у Тернополі ще у далекому 1972-му. Вже не перший рік літак є причиною гарячих дискусій.

 

Коментарі вимкнені.