Чотири стовпи тернопільського війта

Колись люди вважали, що Земля тримається на трьох китах. А діяльність новообраної Тернопільської міської ради, за словами Сергія Надала, будуть підтримувати чотири слупи.

Перший – відповідальність. “Вибори закінчилися і з ними має закінчитися період популізму та мітингових виступів. Прийшов час для щоденної копіткої роботи. Від сьогодні кожен несе відповідальність за свої рішення, за свої висловлювання, бо кожне Ваше рішення впливає на життя міста”, – каже прихильник всіх любителів безкоштовного WI-FI у тролейбусах. І тут же додає: “Посаду голови земельної комісії мали б віддати тій політичній силі, яка найбільше говорила під час виборчого процесу про порушення, щоб самі депутати на практиці могли показати свої здібності”. Саме тому, напевно голова земельної комісії представляє партію “Батьківщина”. Адже саме “тимошенківці” найбільше кололи ясні очі творця нових зупинок “дерибаном” тернопільської земельки. Але до цього питання ми ще повернемося.

Другий слуп – відкритість. “Уся наша діяльність повинна бути прозорою і відкритою перед громадою”, – переконує жителів файного міста відкривач парків здоров’я. Саме для цього на сайті міськради найближчим часом відкриють розділ, у якому тернополяни зможуть дізнаватися скільки, за що і хто з чиновників міської ради отримав хабаря. Це зроблять для того, щоб люди могли знати ціну питання і часом не поклали у конверт меншу суму. А то ж таким вчинком чиновника і образити можна. Крім того створять ще один розділ, у якому тернополяни будуть відслідковувати закордонні вояжі закупівельника старих тролейбусів під виглядом нових.

Третім слупом наш війт поставив професійність. ” У Тернополі не буде квотних призначень в управлінських органах, від яких залежить життєдіяльність міста. Кожен член виконкому повинен мати, у першу чергу, відповідний досвід і фахові знання”, – дивує містян знанням багатьох розумних слів проектант нових бульварів. І призначає чи не на всі посади своїх вірних васалів. І це правильно, адже серед опозиціонерів не знайшлося жодного професіонала. А ось у промерській більшості їх стільки, що і посад для них не назбираєшся. Ну хоча б той же голова земельної комісії, про якого мова йшла вище. Її очолив лікар-анестезіолог. Враховуючи, як ріжуть на дрібні шматочки земельку тернопільську, я б ще не здивувався, якби хірург. Але тут, напевно, все зроблено з хитрим розрахунком – таким чином нездоланний конкурентами війт планує приспати пильність тернополян.

І останній слуп – патріотизм. “Ми повинні створити у міській раді протернопільську більшість, котра працюватиме в інтересах України та інтересах тернопільської громади”, – звично загнув Сергій Віталійович і хитро посміхнувся. Адже насправді у цьому місці він мав на увазі, що хто проти нього, той проти Тернополя і його жителів. Старий і давно відомий принцип: “Хто не з нами, той проти нас”. Дуже вже любили його використовувати комуністи. А Сергій Віталійович вирішив не винаходити велосипед. Тим більше, що не спеціаліст він з таких винаходів. Йому краще вдається винаходити схеми “дерибану”. Так що від сьогодні всі, хто перебуває в опозиції до ощасливлювача діточок майданчиками, будуть вважатися ворогами тернополян.
Андрій Березовчук

Коментарі вимкнені.